Hoppa till innehåll

Sysav inför passersystem på återvinningscentralen Lilla hammar

Från och med den 4 december 2019 inför Sysav ett passersystem på alla sina återvinningscentraler. Detta inkluderar Lilla hammar i Höllviken.

Privatpersoner använder körkort

När passersystemet införs den 4 december kommer du som privatperson att behöva föra in ditt körkort i en automat vid infart för att bommen ska gå upp. Så länge du har ett svenskt körkort kommer du att kunna passera även om du är skriven i en annan kommun. Om du saknar svenskt körkort behöver du ansöka om ett kundkort. Det gör du på Sysavs webbplats

Företag använder kundkort

Du som är företagare behöver ha ett kundkort. Kundkortet för du in i en automat vid infart, så att bommen går upp. Du ansöker om kundkort på Sysavs webbplats

Betalning sker mot faktura eller genom att betala med betalkort vid bom. Priset för ett besök är detsamma som tidigare: 400 kr/gång när du använder betalkort på plats eller 250 kr/gång när du använder kundkort. Priser är inklusive moms.

Företag, verksamheter och föreningar betalar för alla besök

Du kan lämna samma typ av avfall på Sysavs återvinningscentraler som tidigare, men inlämning av wellpapp, förpackningar (FTI) och elavfall kommer inte längre att vara gratis, då det inte längre är möjligt att hantera dessa undantag.

Därför införs ett passersystem

Sysav vill förbättra arbetsmiljön för medarbetare, som ibland upplever stölder och hotfulla situationer. Passersystemet gör bland annat att det blir enklare att följa upp dessa händelser och att det då även blir tryggare för dig som kund.

Sysav kommer dessutom att samla in statistik som bland annat visar flöden på återvinningscentraler samt fördelning av besök över kommungränserna. Det ska också bli enklare för företag att betala.

Publicerad:
4 november, 2019