Hoppa till innehåll

Hon är Årets pedagog 2019

Nu är det klart vem som får Vellinge kommuns utmärkelse Årets pedagog. Hon heter Jeanette Mårtensson, jobbar som förstelärare på Skanörs skola och beskrivs som analytisk, kollegial och som en otroligt duktig pedagog.

Jeanette Mårtensson och Gustav Schyllert

På tisdag eftermiddag knackade utbildningsnämndens ordförande Gustav Schyllert (M) och biträdande utbildningschef Charlotte Sjödahl på i ett av klassrummen i Skanörs skola.

Det var NO-lektion och klassen leddes av Jeanette Mårtensson, Skanörs skolas första förstelärare och lärare i matte och NO för årskurserna 1-7.

Och Jeanette har av utbildningsnämnden utsetts till Årets pedagog i Vellinge kommun.

-Jeanette kan allt! Hon är en otroligt duktig pedagog. Hon kan på ett lugnt sätt få fram det bästa sidorna hos sina kollegor. Det kollegiala är en väldig styrka, men hon är även duktig på att lyfta barnen. Och så är hon oerhört analytisk, säger Annica Olson Westerlind, rektor på Skanörs skola.

Utmärkelsen Årets pedagog har funnits i kommunen sedan 2012, och priset delas ut till lärare inom förskola, skola, gymnasieskola eller Komvux. Rektorer, förskolechefer och kollegor kan nominera och sedan utses vinnaren av utbildningsnämnden. Prissumman är 10 000 kronor.

-Jag är helt tagen! Det var så många fina och värmande ord, jag är väldigt tacksam, säger Jeanette Mårtensson om utmärkelsen.

I motiveringen till att just Jeanette utsetts står bland annat:

”Hon är en uppskattad lärare som kombinerar goda ämneskunskaper med ett utmärkt ledarskap som alltid sätter eleven i fokus – hon har lätt för att etablera goda och tillitsfulla relationer med eleverna. Hon ser alltid till deras unika behov och anstränger sig för att alla ska få känna glädjen av att lyckas!”

Annica Olson Westerlind och Jeanette Mårtensson

Publicerad:
6 november, 2019