Hoppa till innehåll

Årets trygghetsambassadör 2019 utsedd

Utmärkelsen Årets trygghetsambassadör 2019 går till Johnny Neldeborn. Han har aktivt arbetat för att skapa goda villkor för kommunens ungdomar genom sina insatser i kommunens föreningsliv och Vellinge IF.

Årets trygghetsambassadör 2019.JPG- Det är otroligt roligt att jag blev Årets trygghetsambassadör och jag känner mig fantastiskt hedrad. Det är jättekul att arbetet med barn och ungdomar uppmärksammas på ett positivt sätt och bidrar till det brottsförebyggande arbetet, säger Johnny Neldeborn.

Priset delas ut med motiveringen:

”Årets trygghetsambassadör har genom sina insatser i kommunens föreningsliv och Vellinge IF bidragit i arbetet till att skapa goda villkor och levnadsförhållande för kommunens ungdomar. Föreningslivet har stor betydelse för att stärka sociala förmågor, motverka utanförskap och därmed också för att förebygga brott i vårt samhälle. Pristagarens engagemang inom Vellinge IF främjar att fler ungdomar börjar spelar fotboll och också stannar kvar inom idrotten. Pristagaren har genom sitt arbete varit en god förebild och ambassadör för det trygghetsskapande arbetet i kommunen. Priset Årets trygghetsambassadör tilldelas Johnny Neldeborn.”

Priset Årets trygghetsambassadör delas i år ut för andra gången och består, förutom äran, av 10 000 kronor. Priset är en del av kommunens satsning på det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Det går till en eller flera personer som genom sina insatser har lyft trygghetsfrågorna på ett positivt sätt.

På bilden, från vänster: Carina Wutzler, Johnny Neldeborn, samt kommunens trygghets- och säkerhetsutvecklare Jesper Behm Fransson.

Publicerad:
18 november, 2019