Hoppa till innehåll

Årets stipendiater utsedda!

Nu har årets stipendiater utsetts inom kultur, idrott och föreningsledare. Stort grattis till alla vinnare!

Kultur

August Palm

August Palm är 19 år och har studerat på Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning musik på Sundsgymnasiet i Vellinge.

August har under de senaste åren medverkat i flera spelningar som pianist och sångare, bland annat i samband med invigningar runtom i kommunen men också som middagsunderhållare och vid större konserter.

När han uppträder går han under namnet Superduo.

Vera Lundgren

Vera Lundgren är 17 år och har gått på danslektioner sen hon var fem år gammal. Hon dansar i flera olika stilar, både balett, jazz och streetdance. Just nu går hon på Lunds Dans- och Musikalgymnasium men hennes dansintresse föddes i Vellinge där hon varit aktiv i bland annat Kulturskolan. De senaste åren har hon medverkat i flera olika tävlingar och shower.

Idrottsledare

Sandra Lehman är ledare för gymnastikföreningen Näset. Sedan hennes tillträde som ledare har föreningens medlemsantal mer än fördubblats. Gymnastikföreningen är idag en av de största i kommunen och antalet medlemmar fortsätter att öka. Förutom tränare för flera gymnastiktrupper sitter Sandra också med i styrelsen och är ansvarig för den årliga våruppvisningen samt för planering, inköp och distribuering av föreningskläder. Med sitt stora engagemang beskrivs hon som föreningens eldsjäl.

Idrottsutövare

Stipendiet för årets idrottsutövare delas ut till fem tjejer födda 2002 som under många års tid hoppat hopprep i Kämping GF. De har medverkat i flera tävlingar både nationellt och internationellt i länder som Österrike, Kina, Portugal och Tyskland. Det har blivit flera medaljer för Ella Andersson, Elin Eliasson, Ebba Magnertoft, Elsa Sundén och Ellen Forsell.

Publicerad:
20 november, 2019