Hoppa till innehåll

Invigning av Asklunda förskola

Idag var det invigning av Asklunda förskola i Vellinge. Ett 50-tal föräldrar och barn var på plats när Vellinge kommun lämnade över lokalerna till verksamhetsutövarna.

Kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M) höll invigningstal och elever från Södervångskolan stod för musikunderhållningen.

I juni 2018 togs första spadtaget för den nya förskolan. Etapp ett av två är nu klar vilket innebär helt nya lokaler med plats för 160 barn. Snart inleds också arbetet med etapp 2 som består i att renovera de gamla lokalerna som ligger bredvid den nya. När detta arbete är färdigt nästa sommar kommer förskolan ha plats för ytterligare 40 barn.

Den nya förskolan består av bland annat ett stort allrum, utesovmöjligheter, lekrum och gympasal. Flera rum har också hörselslinga för barn med nedsatt hörsel och alla fönster är lågt placerade för barnens skull. En solcellsanläggning på taket förser lokalerna med värme.

Titta på filmen för att se de nya lokalerna.

Publicerad:
25 oktober, 2019