Hoppa till innehåll

Idag invigdes Sandeplanskolans nya skolgård

Idag var det invigning för den nya multiytan på Sandeplanskolan i Höllviken.  Här har det nu skapats möjlighet för rekreation, motion, naturpedagogik och biologisk mångfald, kombinerat med en yta för omhändertagande av dagvatten.

Korta invigningsanförande hölls av rektor Liselotte Johnsson, kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M), utbildningsnämndens ordförande Gustav Schyllert (M) och biträdande utbildningschef Charlotte Sjödahl. Skolkören stod för sångunderhållning.

Det var i våras som arbetet inleddes med en multifunktionell yta på Sandeplanskolans skolgård. I förra veckan var arbetet klart. Resultatet är en amfiteater, en stor gräsyta för bollspel och en trädgård som ska kunna användas för naturpedagogik.och stimulera de olika sinnena såsom lukt, känsel och smak. Något som gör grönområdet unikt är att det ska klara av att vattenfyllas vid stora skyfall för att avlasta kommunens dagvattenhantering, något man räknar med kommer att ske var tionde år.

Kronodalsområdet där Sandeplanskolan ligger och i synnerhet just Stenbocks väg är ett område som ofta drabbas av översvämningar. Vattenfördröjningen på Sandeplanskolans nya grönyta kommer hjälpa till att avlasta dessa områden enormt vid skyfall.

Publicerad:
1 oktober, 2019