Hoppa till innehåll

Nu är nya Herrestorpskolan klar

Bättre planlösning, utegym, lekplatser och en helt ny och toppmodern idrottshall. Och plats för dubbelt så många barn som tidigare. Efter 3,5 års renovering och tillbyggnad, nu står Herrestorpskolan klar.

Carin Davidsson, rektor på Herrestorpskolan

På fredagen den 27 september var det dags för invigning på Herrestorpskolan i Vellinge. Den omfattande om- och tillbyggnationen av skolan har gjorts i tre etapper, och pågått i 3,5 år. Första etappen innebar nybyggnation av en skolbyggnad på 3400 kvadratmeter. Etapp två innefattade bland annat totalrenovering av den ursprungliga skolbyggnaden och en ny utemiljö med bland annat utegym, grönområden, flera sittplatser och lekplatser.

Nu är även etapp tre klar, och den innebär en helt ny, fullt utrustad idrottshall.

- I och med om- och tillbyggnaden har skolan blivit som ny. Elever och personal tillbringar många timmar i skolan och för att ge dem bästa förutsättningar har vi satsat på att förbättra deras studie- och arbetsmiljö. En ny sporthall innebär också bättre förutsättningar för föreningslivet vilket bidrar till en aktiv och meningsfull fritid för kommunens barn och ungdomar, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Herrestorpskolan blir nu dubbelt så stor. Här ska nu 550 elever ta de första skolstegen på det livslånga lärandet med kunskap i fokus. Dubbelt så många elever som tidigare ska vara med och forma Vellinges goda kunskapskultur med höga meritvärden, hög andel behöriga till gymnasiet och goda kunskapsresultat, säger Gustav Schyllert (M), ordförande för utbildningsnämnden.

Totalt har Vellinge kommun lagt runt 180 miljoner kronor arbetet. Skolan, som tidigare hade en kapacitet på 270 elever, kan nu ta in hela 550 elever.

Utbildningschef Fredrik Menkus Wegbratt är positiv till resultatet.

- Jag är stolt över att kunna inviga ytterligare en ny utbildningslokal i Vellinge. I kombination med våra högt ställda målsättningar och ambitioner att framtidssäkra våra utbildningar ser jag att den kommer att ge både lärare och elever möjligheter till ökade livschanser, säger han.

Publicerad:
27 september, 2019