Hoppa till innehåll

Nya bostäder, park och lekplats på gång i Hököpinge

I veckan var det startmöte för utvecklingen av ett nytt bostadsområde i Hököpinge. Fastighetsbolaget Veidekke ska bygga 44 tvåplansradhus mellan Bruksvägen och Snickarvägen. I samband med detta bygger Vellinge kommun anslutningsgator och drar in vatten och avlopp.

Kommunen ska också bygga en park öster om det nya bostadsområdet med möjlighet för rekreation och promenad och joggingrundor samt anlägga mindre kullar som kan användas som pulkabacke under vinterhalvåren.

- Utvecklingen av Hököpinge fortsätter och kommer gagna alla som bor på orten. Många uppskattar Hököpinge för dess centrala läge. Utbyggnaden kommer knyta ihop orten på ett fint sätt och på sikt kommer utvecklingen att fortsätta med skolbyggnation, idrottshall och förskola. Det blir spännande och händelserika år framöver, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande.

Illustration: Veidekke bostad

I parken ska kommunen bygga en lekplats med filmtema för att anknyta till Hököpinges historia. Som vissa kanske känner till var Hököpinge under 46 år bas för filmbolaget Pennfilm som skapade många klassiska animerade filmer som ”Karl-Bertil Johnsons julafton” och ”Resan till Melonia”.

Lekplatsen ska ha en ”röda mattan” som leder fram till en biobiljettlucka vid lekplatsens entré och där innanför kommer det att finnas en scen där barnen kan träna på sina skådespelarfärdigheter. Som en blinkning till den ikoniska Hollywood-skylten ska det, på en liten kulle som överblickar lekplatsen, anläggas en minivariant av denna skylt med texten ”Hököpinge”. Såklart kommer här även finnas gungor och klätterlekmöjligheter och annat roligt för de små.

- Det här är ett viktigt projekt för utvecklingen av Hököpinge. Många kommuninvånare har efterfrågat en lekplats, så vi vet att det är en efterlängtad satsning hos ortsborna, säger kommunens projektledare Eric Arnehed.

Lekplatsen kommer vara utformad som en biofilmrulle och förväntas vara färdigställd till hösten nästa år tillsammans med kommunens övriga åtaganden i området. Inflyttning i Veidekkes bostäder planeras till 2021.

Publicerad:
16 augusti, 2019