Hoppa till innehåll

Falsterbo Bird Show firar 10-årsjubileum i helgen

Den 30 augusti – 1 september pågår Falsterbo Bird Show som i år firar 10-årsjubileum! Och just nu befinner sig skolelever i olika åldrar på plats för att delta i de naturpedagogiska dagarna - med syftet att lära barn mer om fåglar och naturen.

Falsterbo Bird Show äger rum i området kring Falsterbo Strandbad och är ett välbesökt evenemang som passar hela familjen. Du som är intresserad av såväl fåglar som naturliv i stort, finner många spännande och lärorika aktiviteter.

Bland annat kan du gå på kunskapsvandringar, se på fågelringsmärkning, håva i havet, ta Naturborgarmärket och spela fågelbingo. Du kan även lyssna på föredrag av stor ämnesbredd, under lördagen och söndagen till kommer till exempel Martin Emtenäs som är känd från bland annat TV-programmet ”Mitt i naturen”. Passa på att prova den goda maten som serveras i restaurangen och besök mässutställare.

Naturpedagogiska dagar på Falsterbo Strandbad.jpg

Under 27-29 augusti pågår de naturpedagogiska dagarna på området och i år deltar 1100 skolelever från Vellinge, Trelleborg och Malmö. Eleverna är i olika åldrar och de erbjuds lärorika aktiviteter och experiment. De naturpedagogiska dagarna syftar till att lära barn mer om naturen och fåglar.

Läs mer om Falsterbo Bird Show 2019 här

Publicerad:
28 augusti, 2019