Gör en insats under årets skräpplockardagar!

Lördagen den 13 april går startskottet för årets upplaga av Vi Håller Rent, en rikstäckande kampanj som syftar till att hålla våra gator, natur och vatten fria från skräp.

Förra året rankades Vellinge kommun som fjärde bäst i Sverige när det gällde skräpplockning och i år siktar vi givetvis på att bli allra bäst!

Barnens stora aktion mot nedskräpning

Skolungdomarna i kommunen är i särklass bäst på att engagera sig under Vi Håller Rent. Ungefär 6 400 ungdomar har anmält sitt intresse för årets kampanj. Givetvis måste man inte vara anmäld för att få vara med och plocka, utan vem som helst är välkommen att göra en insats! Gratis sopsäckar finns att hämta på kommunhuset i Vellinge eller på Falsterbo Strandbad. Fyllda sopsäckar lämnas vid någon av kommunens soptunnor eller offentliga toaletter.

Finalhelg med fika på Falsterbo Strandbad


Den 27 april klockan 13.00 avslutas kampanjen på Falsterbo Strandbad. Vi samlas tillsammans vid entrén och går sedan gemensamt ned på stranden där vi pratar om plogging (jogga och plocka skräp) och allt avslutas med gratis fika på Falsterbo Strandbad.

Publicerad:
12 april, 2019