Hoppa till innehåll

Övergång till e-fakturor för leverantörer

Vellinge kommun kommer successivt att gå över till att endast ta emot elektroniska fakturor. Från och med 1 april 2019 kommer detta ställas som krav till alla leverantörer.

Grund till beslutet är en lagändring som riksdagen tog beslut om i juni 2018. Beslutet innefattar att all fakturering till offentlig förvaltning skall göras via e-fakturor, då det finns stora samhällsekonomiska och miljömässiga vinster att göra. Bakom lagändringen ligger ett EU-direktiv, där målet är att majoriteten av alla fakturor i Europa är e-fakturor år 2020.

För Vellinge kommun ligger lagändringen helt i linje med det utvecklingsprogram, Digital Agenda, som kommunen driver för att säkerställa övergången från analoga och manuella processer till digitala tjänster för medborgare, företagare och medarbetare.

Vellinge kommun tar emot elektroniska fakturor i standardformatet Svefaktura I.O och PEPPOL. Leverantörer som inte har möjlighet att skapa e-faktura eget system kan kontakta sin bank, systemleverantör eller operatör. Det finns också möjlighet att använda Swedbanks fakturaportal.

Våra nuvarande leverantörer kommer att bli informerade och har man ytterligare frågor kring e-fakturor till Vellinge kommun var vänlig kontakta Serkon i Vellinge AB, tel 040-685 13 00, mail: info@serkon.se eller läs mer på sidan för faktureringsinformation för leverantörer.

Publicerad:
18 mars, 2019