Hoppa till innehåll

Nu har Höllviken fått en egen familjecentral

Nu har Höllvikens egen familjecentral öppnat. På Familjernas Hus Höllviken samlas Öppen förskola, socionom, BVC och barnmorskemottagning under samma tak.

Familjernas Hus Höllviken invigdes den 29 januari i nyrenoverade lokaler på Toppengallerians ovanvåning.

På Öppna förskolan kan barnen leka med andra barn, samtidigt som du som förälder kan umgås med andra föräldrar. Utbildade pedagoger finns på plats under Öppna förskolans öppettider, liksom en socionom som kan ge råd och stöd i föräldraskapet. Under samma tak finner du BVC och barnmorskemottagning.

I Vellinge tätort har en liknande verksamhet funnits sedan 2016.

– Goda erfarenheter av Familjernas Hus Vellinge visar bland annat att föräldrar och barn har en egen arena av gemenskap och stöd. Det är bra att vi skapar samma möjlighet för barnfamiljer i Höllvikenområdet, säger omsorgsnämndens ordförande Mavis Zander (M).

Verksamheten är ett samarbete mellan olika aktörer. Kommunen ansvarar för Öppna förskolan och socionomens råd- och stödsamtal. BVC drivs av Näsets Läkargrupp och barnmorskemottagningen av Frejakliniken.

Läs mer om Familjernas Hus Höllviken

Publicerad:
21 januari, 2019