Årets stipendiater utsedda

Nu har årets stipendiater inom idrott och kultur utsetts. Stort grattis säger vi till de som vann.

Kulturstipendiater

Film

Gustav Olsson, filmregissör

Gustav är en självständig ung regissör i början av sin karriär. Sedan 2017 har han hunnit göra kortfilmen "Spiral" som hade premiär på Göteborg Filmfestival, kortdokumentären HOL Y CEO, dokumentärserien om P3 GULD Årets artist Jireel samt kortdokumentären "Sapera". Dessutom har han under de senaste två åren gjort musikvideor åt flera artister.

Gustav växte upp i Skanör

Textil

Fanny Ljungberg, textildesigner

Fanny studerade hantverksprogrammet med inriktning Textil & Design på gymnasiet och därefter två år på högskoleförberedande konstskola med inriktning skinn och textil samt Form & Design.

Nästa steg för Fanny är att söka sig vidare till en högskoleutbildning och drömmen är att komma in på University of Arts i London. Just nu skissar hon på en kollektion som handlar om identitet kopplat till sociala medier.

Fanny har bott i Falsterbo sedan hon var nio år gammal.

Idrottsstipendiater

Idrottsutövare

Sara Kjellker, golfare

Sara studerar idag på San Diego State University och har via sin satsning på golfen fått ett fyrårigt scholarship som ger henne möjlighet att spela golf med skollaget. Hon har spelat golf sen hon var 7 år gammal och har sedan dess bland annat hunnit med att bli svensk juniormästare, representerat Sverige i flick-EM, blivit svensk mästarinna i skol-SM och vunnit ett flertal juniortävlingar i Sverige.

Sara är född och uppvuxen i Höllviken.

Föreningsledare

Peter Lundgren, Vellinge IF

Peter har under många år suttit i styrelsen för Vellinge IF och de sista två åren har han varit ordförande. Peter ligger bakom många viktiga, sociala projekt som genomförts i kommunen de senaste åren. Bland annat startade han upp fotboll för ensamkommande barn och har fortfarande runt 20 ungdomar som spelar fotboll varje söndag i Vellinge. Peter är initiativtagare till Idrottsrådet som är en samverkan mellan kommunen, skolan och idrotten.

Publicerad:
5 november, 2018
Senast uppdaterad:
26 november, 2018