Tävla med din bild på Falsterbo Horse Show

Nu är det dags för årets folk- och hästfest! Falsterbo Horse Show pågår den 7-15 juli och Vellinge kommun finns i år representerad med en monter där besökare kan läsa mer om vår kommun och delta i en Instagram-tävling.

Falsterbo Horse SHow 2011

Falsterbo Horse Show är ett viktigt evenemang för kommunen, både för att det sätter kommunen på den internationella kartan och för att det bidrar till en ökad turistnäring med extra skatteintäkter som följd.

Besökarna som kommer hit är också mycket nöjda med sin vistelse i kommunen. Upplevelseinstitutet (UI) som samlar in statistik kring olika evenemang uppger att de som besökte Vellingeregionen i samband med Falsterbo Horse Show förra året är mycket nöjda med besöket och ger betyget 4,5 av 5.

– Det är ett uppskattat event. Många väljer att komma tillbaka år efter år och det är viktigt på olika sätt. Även positivt rent ekonomiskt, förra året beräknades besökarnas omsättning till drygt 146 miljoner kronor i anslutning till arrangemanget vilket i sin tur generar 20 miljoner skattekronor för kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M).

Information om hur Falsterbo Horse Show påverkar trafiken och bron över Falsterbokanalen.