Sista veckan för japanska utställningen på Falsterbo Strandbad

"JAPAN – Traditions & Pop Culture" heter den aktuella utställningen på Falsterbo Strandbad, och den är ett led i firandet av Sveriges diplomatiska relation med Japan. Utställningen pågår fram till den 3 juni.

Bild från utställningen om japansk kultur.

2018 firar Sverige och Japan 150 år av diplomatiska relationer. Jubiléet uppmärksammas genom en rad aktiviteter i Japan och Sverige. Här i kommunen uppmärksammas det i form av en spännande utställning i konsthallen: "JAPAN – Traditions & Pop Culture".

Östra Greviebon Leif Almö är Honorär Generalkonsul för Japan sedan 2008. Genom sina många resor till Japan har han fått ett stort kontaktnät inom sport, kultur och näringsliv. Han fotograferar och filmar, och utställningen består av hans verk.

På vernissagedagen finns Leif på plats, liksom Japans ambassadör Jun Yamazaki och kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M), som inviger utställningen. Utställningen öppnar den 5 maj klockan 14.00.

I samband med utställningen så anordnas en rad aktiviteter i konsthallen, så som till exempel drakverkstad, kendouppvisning och mangaworkshop. Läs mer om aktiviteter, datum och tider i Falsterbo Strandbads kalendarium.

Utställningen JAPAN – Traditions & Pop Culture" pågår 5 maj – 3 juni.