Hon blev årets pedagog 2016

Nu är det klart vem som utsetts till Årets pedagog 2016. Utmärkelsen går till Annica "Mimmi" Gullberg som arbetar på Stora Hammar skola, och hon får den bland annat för sin lyhördhet och sin pedagogiska kompetens.

En del av årskurs 3 tillsammans med Årets pedagog 2016

Mimmi Gullberg är utbildad SV/SO-lärare för årskurserna 1-7 och anställd inom kommunen sedan 2008. Hon är förstelärare sedan 2014 och lärare för årskurs 3 på Stora Hammar skola.

På tisdagsförmiddagen knackade det på i hennes klassrum och undervisningen fick pausa lite. In kom Ester Alavei, biträdande utbildningschef, och Gustav Schyllert (M), utbildningsnämndens ordförande, med en blombukett och beskedet: Mimmi har utsetts till Årets pedagog 2016.

Mimmi Gullberg

Hon får utmärkelsen bland annat för skicklighet när det gäller:

  • Att vara lyhörd för elevernas individuella behov.
  • Att med sin skickliga pedagogiska kompetens och positiva attityd skapa lärsituationer som lyckas engagera och inspirera dagens generationer.
  • Att ständigt sträva efter att utveckla sig själv och resten av verksamheten.
  • Att skapa meningsfullhet och verklighetsanknytning i sina lektioner, där fakta sätts i sitt sammanhang.

- Det känns väldigt roligt och oväntat! Det blir en bekräftelse på att man gör ett bra jobb och jag blir stolt, säger Mimmi Gullberg.

Vellinge kommuns pris Årets pedagog instiftades 2012 och syftar till att uppmuntra, stimulera och lyfta fram goda exempel på utvecklingsarbete i enlighet med läroplanen. Priset delas ut en gång om året till en lärare inom förskola, grundskola, gymnasieskola eller Komvux. Stipendiet är på 10 000 kronor och delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde i december.

- Det är jätteroligt att få särskilt uppmärksamma en av våra duktiga lärare. Mimmi uppfyller med råge kriterierna om utvecklingsarbete och undervisning som utmärkelsen "Årets pedagog" innebär, säger Gustav Schyllert.

Mimmi Gullberg tar emot blommor och får beskedet att hon utsetts till Årets pedagog 2016.