Höjdpunkter från 2017

Snart är 2017 till ända och det har blivit dags att summera året. Vad har hänt i kommunen? Här listar kommunledningen några av höjdpunkterna.

Carina Wutzler och Charlotte Unosson

Skola och utbildning

Ett av kommunens profilområden som fortsätter nå framgångar. Utmärkelser som Sveriges bästa skolkommun, Guldtrappan, White Guide junior, topplacering i Ekomatsligan med mera visar att Vellinge ligger i framkant inom utbildningsområdet

Trygghet

Kommunen satsade i början av året på ett trygghetspaket. Satsningarna ledde till att kommunen klättrade till sjätte plats i SKL:s trygghetsranking av de svenska kommunerna.

Stadsutveckling

Höllviken har äntligen fått en vacker och värdig entré med sitt vattenspel och med en ståtlig ljusdekoration under vintern. Den fina Nyckelhålsparken invigdes i september och används flitigt av olika åldersgrupper. Västra delen av Skanörs centrum är färdig och snart är även försköningen av Axelssons torg avslutad. Utvecklingen av Skanörs hamn pågår och kommer fortsätta under nästa år då bland annat ny en badbrygga ska anläggas.

Sysselsättning

Nollvision för ungdomsarbetslöshet har gett effekt och den har halverats i kommunen. Den har också minskat mer än riket i stort.

Ett fokuserat arbete avseende ekonomiskt bistånd har gett resultat och Vellinge har Sveriges lägsta försörjningsstöd mätt per antal invånare.

Integration

Etableringsboendet på Skanörs Vångar blev inflyttningsklart under hösten. Här fanns ett stort engagemang hos grannar och föreningar som tillsammans med kommunens etableringsenhet bidrog till att skapa ett varmt mottagande för de som flyttade in.

Bibliotek

Under året har konceptet "meröppet bibliotek" startat upp och invigts på Höllvikens bibliotek.

Gott nytt år önskar kommundirektör Charlotte Unosson och kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler.