Hoppa till innehåll

Bianca Feilhauer - 1:e social sekreterare i Vellinge kommun

Jobbar som 1:e socialsekreterare på barn och familj myndighet i Vellinge kommun

Gör: Jobbar som 1:e socialsekreterare på barn och familj myndighet i Vellinge kommun

Bor: I Vellinge kommun, Arrie

Fritidsintressen: Träffa kompisar, gå långa hundpromenader, läsa och se film. Älskar kläder och skor!

Största humörhöjaren: Att få en bukett blommor

Vad fick dig att välja detta yrke?

När jag var barn drömde jag om att bli läkare, men sedan hade jag så många frågor om ”Livets mening” att jag istället valde att läsa till psykolog, säger Bianca med ett leende. Men när jag sedan flyttade från Rumänien till Sverige kunde jag inte tillgodogöra mig utbildningen. Då läste jag till socionom, och det har jag aldrig ångrat. Jag älskar att arbeta med människor, och när man träffar barn i kris lär man sig vad som är viktigt i livet.

Hur är det att arbeta på barn och familj myndighet i Vellinge?

Bianca_rund.jpg-Det bästa med mitt jobb är att det är omväxlande och att man känner sig behövd. Vi är ett mindre gäng här på myndigheten, det ger en skön sammanhållning och alla hjälper alla. Det går fint att komma med idéer och det är nära till besluten, det uppskattar jag. Mitt arbete är en blandning av metodutveckling, handledning av åtta socialsekreterare och en viss kontrollfunktion berättar Bianca.

-Något som ger mig energi, är när jag stöttar och handleder de socialsekreterare som är nya, och får följa hur de utvecklas. Det är bland det roligaste med jobbet.

Vi har två lediga jobb som socialsekreterare hos verksamheten barn och familj myndighet. Du kan läsa mer om tjänsterna och söka den på vår sida Lediga jobb

Publicerad:
10 november, 2020