Stort intresse för nytt Näringslivsupprop

Under onsdagen hölls årets andra Näringslivsupprop för integration i Vellinge, denna gång på Almgården som drivs av Förenade Care. Syftet med uppropet är att skapa en mötesplats för företag, föreningar, arbetsförmedlare och nyanlända jobbsökande.

näringslivsupprop

På dagens upprop medverkade ett flertal företag och föreningar bland andra Family in mind, Höllvikens innebandyförening, Östra Grevie Folkhögskola, Adecco och Arbetsförmedlingen.

Inspirationen till näringslivsuppropet har hämtats från Malmö där en grupp individer inom näringslivet ville bidra till integrationen i regionen och i samhället i stort.

Man ställer bland annat frågan - Hur kan näringslivet och civilsamhället göra skillnad på riktigt och se möjligheter i stället för utmaningar?

- Det är oerhört viktigt med en sådan här samlingsplats. På massvis av möten både på kommunal, regional och statlig nivå pratas det så mycket om nyanlända och deras behov. Här pratar vi med dem. Vi hör vad de har att säga, vad de behöver och vad de kan hjälpa till med, säger Monica Hallworth som är initiativtagare till projektet.

Nästa Näringslivsupprop planeras till den 4 april. Om du är intresserad av att delta så kan du kontakta Monica Hallworth.