Skolkurator

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 000 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Utbildningsavdelningen ansvarar för ett Lärcenter med vuxenutbildningen i Vellinge kommun. Det grundläggande synsättet, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt utvecklingsprogram. I Vellinge kommun fokuserar vi även på att verka för hållbar utveckling och som ett led i detta satsar vi kraftigt på våra förskole- och skolkök. Som enda kommun i landet är alla våra kommunala skolor och förskolor KRAV-certifierade på nivå två och i ekomatsligan ligger vi i topp.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Skolkurativa arbetsuppgifter med placering i Vellinge kommuns centrala elevhälsa. Erfarenhet och kunskap i metoder att arbeta förebyggande och hälsofrämjande med elever och erfarenhet/intresse att arbeta nära föräldrar. Förmåga och intresse att bygga bra och bärande relationer med elever, pedagoger, skolledning och övrig elevhälsopersonal i syfte att skapa bästa möjliga samarbetsformer med elevens behov i fokus. Vara delaktig och drivande i skolans och elevhälsans drogpreventiva arbete, skapa förutsättningar så att eleverna känner lust och motivation i skolarbetet samt känner trygghet i sin skolsituation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, önskvärt med påbyggnadsutbildning med inriktning skola. Du har intresse och erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Du bör ha erfarenhet av socialt arbete i skolan. Du har förmåga att arbeta självständigt, i team samt konsultativt gentemot skolpersonal. Du har också erfarenhet av och förmåga att samarbeta/samverka med olika yrkeskompetenser och myndigheter. Du har god kännedom om hur den nya skollagen reglerar elevhälsan och arbetsgången kring elever i behov av särskilt stöd. Du är lyhörd, har lätt för att samarbeta samt är utåtriktad och nyfiken. Du har lätt för att bygga relationer till elever, skolpersonal och föräldrar. Du arbetar proaktivt och långsiktigt. Stor vikt kommer att läggas kring personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-03-21
Referensnummer: A658504

Sök jobbet här

Antal tjänster

2

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Kristina Stern, Verksamhetschef Elevhälsan
Telefon: 040-425997

Facklig representant

Per-Olof Johansson , SSR
Telefon: 040-425000