1.e Socialsekreterare

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Vi eftersträvar en rättssäker, effektiv och evidensbaserad verksamhet med barnet i centrum. Vi ser kompetensutveckling som en naturlig del av arbetet och gruppen har extern handledning kontinuerligt. Vi använder verksamhetssystemet Procapita.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Den utlysta tjänsten är tillhörande verksamheten Barn och familj, inom Vellinge kommuns Individ- och familjeomsorg. Vi söker en kollega som vill vara en del i vår arbetsgrupp. Barn och familj består idag av chef, socialsekreterare, familjehemssekreterare och barnsekreterare. Du erbjuds ett arbete i en utvecklingsinriktad organisation med ambitiösa och engagerade medarbetare. Som 1:e socialsekreterare ansvarar du för verksamhetens metodutveckling och implementering av densamma. En stor del av arbetet är fokuserat på att handleda och vägleda medarbetare i det vardagliga arbetet. Gruppen utredare består för närvarande av åtta personer men antalet kan variera över tiden. Du är ansvarig för att ärenden som handläggs inom verksamheten uppfyller de krav som är satta av lagstiftaren genom lag och föreskrifter. Att verksamheten har en följsamhet gentemot BBiC och de mål och riktlinjer som är beslutade av nämnden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj. Vi ser gärna att du förutom erfarenhet av myndighetsutövning även har erfarenhet av arbete inom utförarverksamhet som öppenvård eller liknande. Du ska vara väl förtrogen med lagstiftning och regelverk inom socialtjänsten. Som 1:e socialsekreterare är det viktigt att du förmår skapa ett tillitsfullt samarbete och goda relationer, såväl internt som externt. Det är också viktigt att du kan balansera ödmjukhet med ett myndigt förhållningssätt, samt förmedla ett tryggt och respektfullt bemötande. Vi söker dig som har ett stort engagemang i att kvalitetsutveckla och fördjupa utredningsarbete avseende barn/ungdomar och deras familjer. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: i tjänsten ingår att vara tillförordnad verksamhetschef vid dennes frånvaro..
Tillträde: 2018-01-29

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-24
Referensnummer: A721471

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Eva Lundahl, Enhetschef
Telefon: 040-42 42 69
E-post: eva.lundahl@vellinge.se

Facklig representant

Per-Olof Johansson, Vuxenhandläggare
Telefon: 040-425208