Trygghets- och säkerhetsutvecklare

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 000 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Uppdraget Kommunen har beslutat att se över sin säkerhetsorganisation och till denna söker vi nu en Trygghets- och säkerhetsutvecklare. Vellinge har sedan 2015 ett samverkansavtal med Trelleborgs kommun gällande krisberedskap, informationssäkerhet och säkerhetsskydd under ledning av säkerhetschefen i Trelleborg. För att täcka in helhet inom fältet trygghet och säkerhet och för att kommunen på ett mer effektivt sätt ska kunna arbeta med trygghetsfrågor och intern säkerhet rekryteras nu en trygghets- och säkerhetsutvecklare. Den nya rollen kommer att ha ett kommunövergripande ansvar för bl.a; - Etablering av ett nära samarbete med polisen och andra berörda aktörer - Brotts- och drogförebyggande arbete - Intern säkerhet - Folkhälsofrågor - (Försäkringsfrågor) I arbetet med att skapa en tryggare kommun ska trygghets- och säkerhetsutvecklaren mobilisera såväl externa som interna aktörer såsom medborgare, näringsidkare, föreningsliv, fastighetsägare, polis, skola, socialtjänst m fl. Trygg- och säkerhetsutvecklaren har en tydligt kommunikativ roll gentemot medborgare, media och olika samhällsaktörer. I rollen är utvecklaren kommunens representant och initiativtagare till samarbetsaktiveter med andra kommuner, myndigheter och organisationer såsom polis och brottsförebyggande rådet. Trygghets- och säkerhetsutvecklare kommer utöver att utveckla kommunens strategiska och operativa trygghetsarbete även kvalitetssäkra och följa upp samverkan inom ramen för Avtalet med Trelleborg. Det ingår även vissa arbetsuppgifter som tillhör krisberedskapen och säkerhetsskyddet, där trygghets- och säkerhetsutvecklaren stöttar säkerhetschefen. Internt säkerhetsarbete omfattar allt från frågor som rör hot och våld, brandsäkerhet, larm och bevakning. Du är också kontaktperson i folkhälsofrågor, samordnar det drogförebyggande arbetet i kommunen samt handlägger försäkringsfrågor och skadeståndsärenden. Det ingår även att arbeta fram och implementera styrdokument, beslutsunderlag riktlinjer mm inom området. Organisatorisk tillhörighet Rollen som trygg- och säkerhetsutvecklare kommer att ha sin organisatoriska tillhörighet i kommunens kanslienhet och vara direkt underställd kanslichefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, gärna inom risk- och säkerhetsområdet eller annan likvärdig utbildning. Du ska ha erfarenhet av att ha arbetat i nära samarbete med polisen och ha etablerat former för brottsförebyggande arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunal verksamhet och politiskt styrda organisationer. Du har en väl utvecklad förmåga att bygga relationer och samarbeta. Du ska kunna driva och utveckla ditt arbete självständigt, men också leda och delta i olika arbetsgrupper. Då det i rollen ständigt inträffar saker bör du ha en god förmåga att hantera många ärenden och händelser samtidigt och självständigt kunna prioritera vilka arbetsuppgifter som är viktigast. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Personlig mognad och vilja att utvecklas och söka lösningar är egenskaper som värdesätts. Som person är du ansvarsfull och självgående, och du har ett brett perspektiv på frågor och visar omdöme i beslutsfattande och agerande. Du är stabil och relationsskapande och blir lätt en referenspunkt för andra genom att du skapar engagemang och delaktighet. Du har ett gott bemötande och stor servicekänsla. Det är av vikt att du kan uttrycka dig i tal och skrift på ett bra och pedagogiskt sätt. För tjänsten krävs B körkort. Då du i tjänsten kommer att arbeta med säkerhetsskydd krävs det att du är svensk medborgare, och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2017-04-03
Referensnummer: A661498 - Kopia

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Martin Jungmann, Kanslichef
Telefon: 040-42 53 97
E-post: martin.jungmann@vellinge.se