Rektor Herrestorps skola

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! I Vellinge har vi visionen om en skola i toppklass som vägledande för allt vi gör. Vägen dit går via stora förväntningar och krav på alla medarbetare kopplat med ett generöst stöd för att kunna förverkliga våra gemensamma mål. Vellinge kommun har utsetts till Årets Skolkommun för fjärde året i rad och Herrestorps skola i Vellinge tätort har varit med och bidragit till detta. I SKLs öppna jämförelser 2017 har Vellinge första placering bland de skånska kommunerna, även detta ett bevis på hög kvalitet. I de öppna jämförelserna mäts bland annat elevernas resultat i nationella prov och gymnasiebehörigheten till olika gymnasieprogram. Våra barn och elever, från förskola till år 9, är studiemotiverade och har föräldrar som är positiva till utbildning. Herrestorps nya skola invigdes 2017. Den gamla skolan som är under renovering, kommer att tas i bruk hösten 2018. Gymnastiksalen kommer att vara färdigbyggd 2019. Herrestorp täcker verksamheterna förskola, grundskola, förskoleklass samt fritidshem. Fullt utbyggd kommer skolan att ha kapacitet att ta emot 550 elever. Förskolan rymmer ca 185 barn. Köksmästaren, rankad på andra plats som Årets Skolkock enligt White Guide Junior 2017, lagar med sitt team all mat från grunden av färska råvaror utefter säsong. Köket är KRAV-certifierat, vilket innebär att köket använder minst 50 % KRAV-märkta råvaror till matlagningen. Herrestorps skola och förskola är Qualiscertifierad via Q-steps kvalitetsgranskningsverktyg. Läs mer om vad det innebär via den här länken: http://www.q-steps.se/skola/.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Som rektor tillika förskolechef är du direkt underställd utbildningschefen och ingår tillsammans med övriga rektorer i utbildningsavdelningens ledningsgrupp. Som medarbetare i Sveriges bästa skolkommun är du ambassadör och verkar för att Vellinges grundskolor i allmänhet och Herrestorps skola i synnerhet är attraktiva för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget. Som rektor har du personal-, arbetsmiljö-, ekonomi-, lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som idag är verksam som skolledare. Du ska ha en grundläggande pedagogisk utbildning och genomgått det statliga rektorsprogrammet. Du ska vara väl uppdaterad på aktuell skolforskning, skollag och skolans övriga styrdokument. Vi förutsätter att du har en hög digital kompetens. Du ska vara mål- och resultatinriktad, kommunikativ, analytisk och strukturerad med en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du är modig och utmanande, men ändå ödmjuk i ditt ledarskap. Välkommen med din ansökan.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 20180320 eller efter överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-31
Referensnummer: A745974

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Ester Alavei, TF Utbildningschef
Telefon: 040-425762
E-post: ester.alavei@vellinge.se

Läs mer

Läs mer