Boendepersonal LSS

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! LSS-verksamheten i Vellinge kommun planerar att den 1 februari 2018 starta ett nytt LSS-gruppboende i Vellinge tätort. Boendet innefattar 5 lägenheter på Länsmansgatan. Till det nya boendet söker vi nu ett antal engagerade och kompetenta medarbetare.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Stora krav ställs på personalen vad gäller att utifrån varje enskild brukares individuella behov och önskemål kunna stödja och aktivera i hemmet i enlighet med LSS. I uppdraget ingår dokumentation rörande brukaren, kontakt med anhöriga, handläggare, daglig verksamhet, gode män och andra verksamheter eller myndigheter som har betydelse för brukaren varpå samarbete och god kommunikationsförmåga är viktigt. Arbetsuppgifterna består av stödjande och motiverande samtal, sociala aktiviteter, vardagsnära sysslor i brukaren hem och närmiljö samt omvårdnad och omsorg utifrån individuella behov. I arbetsuppgifterna kan även delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser ingå. Du arbetar aktivt tillsammans med övrig personal, samordnare och enhetschef för att planera, utföra, följa upp och utvärdera brukarnas aktiviteter och stödinsatser. Arbetet omfattar upprättande av genomförandeplaner samt individuella handlingsplaner. Vidare ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

För tjänsterna krävs adekvat utbildning på gymnasienivå. Meriterande är vidareutbildning inom socialt arbete, beteendevetenskap och/eller pedagogik. Du har goda kunskaper om utvecklingsstörning och diagnoser inom autismspektrat och är van att arbeta med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Du har god datorkunskap, dokumentationsvana och är väl förtrogen med LSS-lagens intentioner. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där intresset för det pedagogiska arbetet är avgörande. Vidare har du ett stabilt professionellt förhållningssätt samt förmåga att ta initiativ, samverka med den enskilde, anhöriga, arbetskamrater och andra viktiga professioner. B-körkort

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid, 75 %
Arbetstid: Schema. Årsarbetstid.
Tillträde: 2018-01-15

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-22
Referensnummer: A493212

Sök jobbet här

Lön

Månadslön. Individuell lönesättning.

Antal tjänster

8. dag/kväll samt natt

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs, Erfarenhet av arbete med målgruppen krävs.

Övrigt

LSS-boendet i Vellinge tätort beräknas stå klart för inflyttning den 1/2-2018. Tillträde 14 dagar innan dess, för introduktion och utbildning. Skriv gärna i ansökan vilket typ av tjänst ni är intresserad av i första hand, dag/kväll, natt eller timvikariat. Till verksamheten söker vi även duktiga timvikarier för tillfälliga arbetstoppar, helgpass, vid sjukfrånvaro och utbildningsinsatser.

Kontaktperson

Maria Dedic, Verksamhetschef
Telefon: 040-42 56 91
Mobiltelefon: 0709-91 56 91
E-post: maria.dedic@vellinge.se