Miljöinspektör

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Kommunen har höga ambitioner inom miljö, hälsa och omsorg om naturen. De lokala miljömålen ligger till grund för vår verksamhet och vi arbetar med dessa frågor i ett generationsperspektiv. Miljöenheten består av 9 personer och finns inom avdelningen för miljö och bygg. Enheten arbetar med såväl övergripande strategiska frågor inom miljö, klimat, energi, hälsa, vatten, natur mm som myndighetsutövning enligt livsmedelslagen och miljöbalken.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

En av våra kollegor går på föräldraledighet och vi söker därför en vikarie. Som en av två livsmedelsinspektörer i Vellinge kommer du att arbeta med offentlig kontroll av livsmedelsanläggningar samt ge information och råd i frågor som rör livsmedelslagstiftningen. Tjänsten kan även innebära handläggning och tillsyn enligt miljöbalken samt andra arbetsuppgifter inom enhetens verksamhetsområde. Som inspektör planerar och genomför du kontroller och tillsynsbesök. Du handlägger självständigt kvalificerade arbetsuppgifter såsom utredningar, planering och uppföljning inom dina arbetsområden. Du utformar tjänsteskrivelser och beslutsunderlag samt fattar självständigt beslut på delegation. Du deltar i de olika nätverk som finns inom dina ansvarsområden.

Kvalifikationer

Du bör ha miljö- och hälsoskyddsutbildning och/eller högskoleutbildning med livsmedelsinriktning eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Meriterande är erfarenhet av myndighetsarbete inom områdena livsmedel, miljö- och hälsoskydd samt goda datorkunskaper och erfarenhet av EDP Vision. Tjänsten innebär mycket personkontakter så vi ställer höga krav på service samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Då stor del av arbetet består av inspektioner och besök som utförs självständigt krävs B-körkort.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: 2017-12-01 Slutdatum: 2018-11-30

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-24
Referensnummer: A711277

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Vellinge kommun har en policy om rökfri arbetstid. Ange löneanspråk samt referenser i din ansökan. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Anna Freij, Miljöinspektör
Telefon: 040-425236
E-post: anna.freij@vellinge.se
Ola Gustafsson, Miljöchef
Telefon: 040-425160
E-post: ola.gustafsson@vellinge.se