Herrestorpskolan söker specialpedagog/speciallärare till vårt EHT team

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! I Vellinge kommun genomsyras organisationen och målen för verksamheten av synsättet att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar. Vi tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt utvecklingsprogram. På Herrestorp leker och lär vi för framtiden! Vi är en Qualis-certifierad skola i ett populärt område i norra delen av Vellinge tätort. Buss till och från Malmö går 3-4 gånger i timmen. Skolan byggs under 2017-18 ut till en två parallellig skola. Till hösten flyttar delar av verksamheten in i vår nya fina lokaler och vi har nära till olika lekplatser och naturområden. I Vellinge kommun fokuserar vi på att verka för hållbar utveckling och på Herrestorp är vi KRAV-certifierade med mer än 90% ekologiska livsmedel.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med dina kollegor handleder du våra pedagoger i arbetet med att skapa tillgängliga lärmiljöer där elevers tankar räknas och undervisningen ökar elevernas lust till lärande. Du arbetar även direkt med elever i behov av anpssningar, både på vårt resurscentra och i klass. På vårt resurscentra viljan arbetar vi flexibelt utifrån elevens egna tankar kring sitt lärande. Där ingår förutom specialpedagogerna även en resurspedagog och en resurslärare. Du arbetar utifrån en positiv förväntan på eleverna och ditt arbetssätt är flexibelt och lösningsfokuserat. En viktig utgångspunkt är din syn på inkludering och din förmåga att kunna inspirera våra pedagoger i sitt uppdrag att göra elevuppgifterna tillgängliga för alla. Du tar även aktivt del av forskningsrönen inom området. I skolans elevhälsoteam ingår tre, specialpedagoger, rektor samt kurator, skolsköterska och psykolog. Vill du vara delaktig i att utifrån våra värdegrundsord mod, trovärdighet, omtanke och glädje arbeta förebyggande för att tillgodose alla våra elevers möjlighet att nå kunskapsmålen? Då önskar vi dig välkommen till oss!

Kvalifikationer

Vi söker en behörig specialpedagog/speciallärare med stor erfarenhet av digitala lärmiljöer. Viktigt är att du kan samarbeta och kommunicera med elever, föräldrar och kollegor.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: 2017-08-16 Eller enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-11
Referensnummer: A251108

Sök jobbet här

Lön

Månadslön. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan..

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs, Uppdraget kräver erfarenhet av att handleda pedagoger, dokumentera och att arbeta med elever på individnivå. Det är även lämpligt med relevant erfarenhet av nya digitala arbetssätt.

Övrigt

Vi rekryterar med löpande urval så tveka inte att lämna in din ansökan idag.

Kontaktpersoner

Marina Enering, Skoladministratör
Telefon: 040-635 42 25
E-post: Marina.enering@vellinge.se
Laila Hedlund, Administrativ chef
Telefon: 040-425021

Tove Thyni, Rektor
Telefon: 040-425020

Facklig representant

Karin Scherstein, Lärarförbundet
Telefon: 040-425056

Läs mer

Läs mer