Ungdomscoach

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Som Ungdomscoach i Vellinge arbetar du under stor självständighet och eget ansvar. Du arbetar med ungdomar som av olika anledning har svårare att klara av sin livssituation. Du kommer att vara en del i större arbetsgrupp som består av familjebehandlare, ungdomscoach, drogterapeut och familjerättssekreterare.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta utifrån de uppdrag som ges från Individ och Familjeomsorgens utredande del. Tjänsten som sådan är relativt ny så där finns förutsättningar att tillsammans med Chef och kollegor utveckla tjänsten. Du behöver förmåga att kunna skapa förtroendefulla relationer och vara ett stöd för ungdomen i vardagen. Samverkan är central och som ungdomscoach så fungerar du som ”spindeln i nätverket”. Samverkan mellan Individ- & familjeomsorgen, skola, polis, ungdomsmottagning, fritidsgårdar är mycket viktig. Du är självständig, kreativ och idérik. Du behöver kunna hantera oförutsedda situationer med lugn. Du är också bra på teamarbete och att samordna insatser.

Kvalifikationer

Formella krav är att du har socionomexamen eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Det är vidare önskvärt att du har kunskap och erfarenhet av arbete inom socialtjänsten i allmänhet och inom utförandedelen i synnerhet. Det är meriterande om du har kunskap om MI, TMO (traumamedveten omsorg) och normkritik. Tidigare erfarenhet av ungdomsarbete är också meriterande. Likaså interkulturell kompetens.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Kvällsarbete förekommer, upp till två kvällar i veckan, flexibel arbetstid..
Tillträde: 2018-01-02 Tillsättning av tjänsten sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-31
Referensnummer: A721668

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs, Dina personliga egenskaper och drivkrafter är vid sidan om din formella kompetens mycket viktiga och uppfyller du de formella kraven är du varmt välkommen att lämna in din ansökan. Det krävs att du har B-körkort

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Kajsa Friberg, Verksamhetschef
Telefon: 040-42 50 34
E-post: kajsa.friberg@vellinge.se

Facklig representant

Per-Olof Johansson, Vuxenhandläggare
Telefon: 040-425208