Verksamhetschef Vård och omsorg

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Vård och omsorg innehåller äldreomsorg, socialpsykiatri, hälso- och sjukvård, rehabilitering, LSS och myndighet. Vi söker nu en operativ verksamhetschef för enheten Uppdrag och utveckling med uppdraget att leda vård- och omsorgsverksamheten mot framtiden. En stor del av verksamheten drivs i annan regi.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Verksamheten Uppdrag och Utveckling hanterar all myndighetsutövning inom vård och omsorg, upphandling och avtal av externa leverantörer samt verksamhetsutveckling , kvalitetsuppföljningar, och utvecklingsarbetet mot framtidens vård och omsorg. Verksamheten hanterar också diverse administrativa uppdrag såsom ekonomi, fastighetsfrågor, utredningsarbete etc. De kommande årens fokus ligger på att skapa framtidens vård och omsorg, ökad digitalisering, utveckling av innovativt upphandlingsgarbete för att möta en växande målgrupp. En helhetsbaserad vård och omsorg står högt på agendan. Som Verksamhetschef leder du det operativa arbetet och till din hjälp har du Kvalitetsansvarig, Medicinskt ansvarig sjuksköterska, Systemförvaltare, två administratörer, koordinator och enhetschef för myndighet Du ska leda och utveckla arbetsgruppen mot nya mål och ansvarar för ekonomi, kvalité, arbetsmiljö och personal. Som Verksamhetschef kommer du vara projektägare för diverse utvecklingsprojekt och du kommer leda digitaliseringsarbetet inom området. Du måste därför ha intresse och förståelse för IT och digitaliseringsprocesser. Som verksamhetschef har du ansvaret att få beslut att bli verklighet och hålla samman processen från början till slut. Tillsammans skapar ni förutsättningar för att verksamhetens resurser används effektivt och präglas av vårdtagarfokus, kvalitet och professionalism. Ni arbetar gemensamt för att behålla och ständigt utveckla verksamhetens kvalité.

Kvalifikationer

Du har lämplig examen från universitet eller högskola, gärna med social inriktning. Du ska ha några års chefserfarenhet och erfarenhet av myndighetsutövning samt goda kunskaper inom LSS. Du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och vi ser även det som meriterande att du har erfarenhet av att arbeta med externa leverantörer. Du har goda kunskaper inom ekonomi och budgetarbete samt en vana att skriva politiska beslutsdokument. Du har erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete och kunskaper om den lagstiftning som rör verksamheten. Att driva utvecklings- och förändringsarbete är något du brinner för. Du är självstartande, målfokuserad, nyfiken och har ett kommunikativt och positivt förhållningssätt. Du har också förmågan att skapa struktur och inger som ledare trygghet för dina medarbetare genom att vara tydlig i din kommunikation och ditt beslutsfattande. Du är strukturerad, prestigelös, tydlig och ansvarstagande. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift. Du bidrar till löpande förbättringar och vidareutveckling av metoder och processer inom verksamhetsområdet Vård och omsorg.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, 100%
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: Tillträde: Snarast
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-19
Referensnummer: A431638

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs, Tidigare arbete som chef inom Vård och omsorg med erfarenhet av myndighetsutövning och goda kunskaper inom LSS. Viktigt att du har erfarenhet av projektledning då en stor del av tjänsten handlar om diverse utvecklingsprojekt inom bl a digitalisering och annan verksamhetsutveckling. Intresse och kunskap om IT och digitaliseringsprocesser är viktigt för utvecklingsarbetet.

Övrigt

Rekrytering kommer ske löpande under ansökningsperioden.

Kontaktperson

Johan Greco , Vård- och omsorgschef
Telefon: 040-425405
E-post: johan.greco@vellinge.se

Läs mer

Läs mer