Socialsekreterare

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 000 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Vellinge Kommmuns Individ och familjeomsorg söker en socialsekreterare till Mottagnings- och Utredningsenheten. På enheten arbetar åtta socialsekreterare med dagligt stöd i arbetet av metodstödjare/utvecklare. Arbetet leds av Enhetschef. Enheten är en del av en utvecklingsinriktad organisation med ambitiösa och engagerade medarbetare. Som medarbetare erbjuds man såväl intern som extern handledning. Möjligheten till ompetensutveckling är mycket god. Vellinge Kommun erbjuder generös friskvård, flexibel arbetstid och en trygg och trevlig arbetsmiljö.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare på Mottagnings-och Utredningsenheten handlägger du ärenden enligt SoL, LVU och LuL. Det vill säga du utreder och fattar beslut om insatser enligt gällande lagstiftning samt har uppföljningar. I mötet arbetar vi för att öka barns delaktighet och för att barn och föräldrar ska uppleva att de får ett gott bemötande. Vi arbetar enligt BBIC och använder verksamhetssystemet Procapita. Att vara socialsekreterare i Vellinge kommun innebär beslutsfattande med hög grad av delegering. Du arbetar självständigt som ansvarig handläggare, i de ärenden där behov finns har du tillgång till medhandläggare. Vi arbetar med utgångspunkt i kreativa lösningar utifrån varje individs behov och förutsättningar. Arbetet förutsätter ett positivt förhållningssätt till både klienter och kollegor samt en god förmåga att samarbeta och samverka såväl internt som externt.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och ungdom. Detta innebär att du handlägger på ett ändamålsenligt, rättssäkert och effektivt sätt. Tjänsten kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Du har utbildning och erfarenhet av BBIC och ser positivt på arbetet enligt detta system. All vidareutbildning inom BBIC är meriterande. B-körkort krävs för tjänsten

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: 2017-09-01 Eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-07-05
Referensnummer: A694660

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

1. 1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs, Grundläggande förutsättningar är att du är lyhörd, ansvarsfull, tar egna initiativ, kan arbeta självständigt och fatta egna beslut. Samtidigt är det viktigt att du fungerar bra i gruppen och ser dina kollegor som en tillgång i arbetet. Vi söker dig som har en vänlig och samarbetsvillig attityd och visar omtanke om dina arbetskamrater. Det är viktigt att du känner glädje i ditt arbete och att du har förmåga att sprida detta till din omgivning.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Eva Lundahl, Enhetschef
Telefon: 040-42 42 69
E-post: eva.lundahl@vellinge.se

Facklig representant

Per-Olof Johansson, Socialsekreterare
Telefon: 040-42 52 08