Drogterapeut

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Målgruppen för Mini Maria inom Individ- och Familjeomsorgen i Vellinge kommun, är för ungdomar 13-25 år och deras anhöriga och där den unge har problem med alkohol eller droger. Vi arbetar huvudsakligen på uppdrag av socialtjänstens myndighetssida, men erbjuder också stöd och hjälp som service utan myndighetsbeslut. Mini Maria är en del av öppenvården Barn- och familj. Hit ska ungdom eller förälder kunna vända sig för att få rådgivning, samtal och anhörigstöd.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Mini Maria är en nystartad verksamhet och du kommer att ha möjlighet att påverka och driva utvecklingen inom området. Du kommer arbeta i nära anslutning till Ungdomsmottagningen och kommer ha kollegialt stöd av Familjebehandlare, Ungdomscoacher och Familjerättssekreterare från kommunens öppenvårdsenhet. På Mini Maria arbetar vi med: Föräldrastöd och rådgivning Samtalsbehandling för unga 13-25år. Samtalsstöd efter placeringsinsats Samverkan med socialtjänst, sjukvård, skola, polis och fritid. Du ska kunna erbjuda provtagning (urinprov) i samband med samtalsbehandling. I vårt uppdrag ingår att ibland arbeta kvällstid.

Kvalifikationer

För den här tjänsten krävs att du har behandlingsinriktad utbildning inom området missbruk/anhörigbehandling eller motsvarande kunskaper, samt några års erfarenhet av att arbeta med ungdomar med risk och missbruk. Utbildad Socionom eller likvärdig utbildning och gärna certifierad inom någon av följande metoder: FFT, HAP eller CPU, MI och nätverksledarutbildning. Vana att arbeta på uppdrag från myndighetsdel och har erfarenhet av journalsystem. Du bör ha erfarenhet och förmåga till samverkan med många olika professioner. Personlig lämplighet kommer att tillmätas stor betydelse. Meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med screening och bedömningsinstrument,

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Kvällstjänstgöring kan förekomma.
Tillträde: 2018-01-02 Tillsättning av tjänsten sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-31
Referensnummer: A721661

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs, Utöver ovanstående behöver du vara lyhörd och flexibel. Eftersom detta är en ny tjänst i kommunen kräver den att du tar stort ansvar för att utveckla den och att du är intresserad av att utveckla verksamheten utifrån evidensbaserad praktik. Du behöver ha B körkort.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Kajsa Friberg, Verksamhetschef
Telefon: 040-42 50 34
E-post: kajsa.friberg@vellinge.se

Facklig representant

Per-Olof Johansson, Vuxenhandläggare
Telefon: 040-425208