Förskollärare till Herrestorps förskola

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 000 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Det grundläggande synsättet i Vellinge kommun, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar. Vi tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt utvecklingsprogram. Herrestorp är ett populärt område i norra delen av Vellinge tätort. Buss till och från Malmö går 3-4 gånger i timmen. Förskolan håller till i två byggnader med stora ljusa lokaler och har en härlig utemiljö med öppna ytor och lummig grönska. Vi har dessutom nära till många lekplatser och naturområden. I Vellinge kommun fokuserar vi på att verka för hållbar utveckling och på Herrestorp är vi KRAV-certifierade med mer än 90% ekologiska livsmedel.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden! Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom och utomhus. Med vår specialpedagog och biträdande förskolechef skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas. Vi arbetar i projekt som vi i arbetslaget kontinuerligt följer upp och utvärderar under vår schemalagda reflektionstid. Vid våra lärlagsträffar arbetar vi i blandade grupper. Vi fördjupar oss då i olika pedgogiska frågeställningar och arbetar med att skapa samsyn i vårt förhållningssätt. Vi har en pedagogisk utvecklingsgrupp med representanter från varje avdelning och en kvalitetsutvecklingsgrupp med processstödjare. Hos oss har du alltså goda utvecklingsmöjligheter.

Kvalifikationer

För dessa tjänster är det endast aktuellt att anställa en behörig förskollärare! Vi har en hög andel utbildade förskollärare då vi satsar aktivt på hög kvalitet trygghet, utveckling och lärande för barnen. Du är ansvarstagande, strukturerad och initiativrik. Du har en positiv förväntan på människor och en tilltro till barnets inneboende förmåga till lärande. Du är intresserad av utvecklingsabete och brinner för att ge barnen såväl god omsorg som utbildning i enlighet med läroplanen. Vi vill också att du har förmåga för att skapa förtroende och goda relationer med barn, föräldrar, kollegor och ledning. Du ska ha lätt för att arbeta självständigt, såväl som i grupp, och bidra till ett gott arbetsklimat.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: 2017-08-09 Eller enligt överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-01
Referensnummer: A305078

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

2

Krav på yrkeserfarenhet

Ingen erfarenhet krävs, Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta systematiskt med pedagogisk utveckling där dokumentation är ett av verktygen. Samtidigt har vi god erfarenhet av hur våra nyutexaminerade kollegor har berikat arbetslaget. Tveka därför inte att söka! Utöver tobakslagens krav om rökfri skola/förskola tillämpar vi i Vellinge kommun rökfri arbetstid, varför vi gärna ser att du är ickerökare.

Övrigt

Vi ser fram emot din ansökan där du, förutom redogörelse av relevanta erfarenheter och utbildningar, berättar om dig själv som person och varför du söker just detta jobb. På grund av nuvarande personalsammansättning välkomnar vi särskilt manliga sökande.

Kontaktpersoner

Karin Sarvik, Biträdande förskolechef
Telefon: 040-425085

Laila Hedlund, Administrativ chef
Telefon: 040-425021

Facklig representant

Lena Svensson, Förskollärare
Telefon: 040-42 52 69
E-post: lena.svensson@vellinge.se

Läs mer

Här hittar du Herrestorps förskolas hemsida