Miljö- och bygglovskoordinator

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vellinge kommun arbetar aktivt med framtids- och utvecklingsfrågor. Kommunfullmäktige har antagit en digital agenda i enlighet med de krav som ställs nationellt och globalt för att öka tillgängligheten och höja servicegraden. Vellinge kommun arbetar aktivt med att stärka sitt varumärke och sin attraktivitet som arbetsgivare.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Miljö- och byggnadsavdelningen söker en miljö- och bygglovskoordinator för tillsvidareanställning. Tjänsten innebär ett ansvar för koordineringen av bygglovs- och miljöfrågor inom avdelningen. Som avdelningens koordinator består dina arbetsuppgifter främst av att hantera och besvara frågor från allmänheten om bygglov och miljöärenden. Arbetet innebär även att handlägga enklare bygglov enligt plan- och bygglagen och tillsynsärenden enligt miljöbalken. Du kommer även att stödja avdelningen i administrativa arbetsuppgifter såsom debitering, arkivering, expediering av handlingar, hantering av grannehörande och bevakning av ärenden. I rollen som miljö- och bygglovskoordinator möter du ett stort antal människor i olika åldrar med olika bakgrunder. Mötena kräver god dialog med de berörda medborgarna utan att ta avsteg från gällande lagstiftning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning. Det är meriterande med en högskoleexamen inom bygg- eller miljösektor. Arbetslivserfarenhet rörande kvalificerade handläggning avseende plan- och bygglagen, miljöbalken eller annan myndighetsutövning inom offentlig förvaltning är meriterande. Vi söker dig som har god organisatorisk och administrativ förmåga. Som person är du mycket serviceinriktad, noggrann, resultatinriktad, driven och självgående. Myndighetsutövning bygger på god kommunikation, bemötande och service och därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Arbetet innebär kontakter både internt som externt, så vi tror du har god samarbetsförmåga. Rollen kräver även en mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift. För rekryteringen tillämpar vi löpande urval och kommer kalla till intervju under ansökningstiden.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-13
Referensnummer: A704357

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Emma Gordh, Bygglovschef
Telefon: 040-635 47 67
E-post: emma.gordh@vellinge.se