Välkommen på öppet hus!

Lördagen 18 maj klockan 11 - 15.

Välkommen på öppet hus i kommunhset i Vellinge. Dagen bjuder på tipsrunda med fina priser, smakprover från skolköket, kaffe och kaka och många roliga aktiviter för barnen.

Bild på maskotarna Grodan och Kaninen utan för kommunhuset.

Vellinge växer. Titta på utställning med pågående byggprojekt, som till exempel Campusområdet i Vellinge, Gläntan i Höllviken och Torhögsvägen i Östra Grevie.

Prata om trygghet och säkerhet med kommunens trygghetsansvarige som tillsammans med trygghetsvärdarna och polisen finns på plats för att svara på frågor om allt som rör trygghet.

Barnsligt kul. Twista ballonger, gör pärlpyssel, gör en potatis eller brödsticka, måla en insekt och lek med Grodan och Kaninen som kommer vara på plats.

Bygg ditt eget insektshotell! En liten workshop kommer hållas där du får bygga hus åt våra flitiga pollinatörer och lära dig om vilka växter som är viktiga för dem. Du får också lära dig hur man bygger gröna tak.

Energirådgivning. Få gratis tips om hur du kan energieffektivisera i hemmet så att du kan spara på både plånboken och miljön.

Lämna farligt avfall/småelektronik i Farligt Avfall-bilen och spana in en sopbil som finns parkerad utanför kommunhuset.

Skolkök i toppklass! Skolköket bjuder på en smarrig soppa, tapas samt kaffe och kaka.

Räddningstjänsten är på plats med brandbil och brandmän.

Mingla med politiker. Ställ frågor eller lämna synpunkter till kommunens politiker.

Vellingebostäder, Vellinges kommunala bostadsbolag, har öppet för att svara på frågor om bland annat nybyggnadsprojekt.

Ny i Vellinge. Representanter från enheten Arbete och etablering kommer bland annat prata om hur det är att komma till Vellinge som nyanländ. Det bjuds på persiska kakor!

Tävla med Vanningen i livbojskastning och i ett Vanningen-quizz.

Publicerad:
12 april, 2019