Hoppa till innehåll
Datum
30 juli
Tid
12:00 - 16:30
Plats
Falsterbo

Sandskulpturtävling

Ett av de absolut mest populära evenemangen i Vellinge Kommun är den årliga Sandskulpturtävlingen på Falsterbostranden, rakt nedanför Falsterbo Strandbad. Här är plats för såväl ungdomslag som mixade lag, det är kreativiteten som avgör om ni skall bli vinnare. Anmälan mellan klockan 12–13. Det kostar 50 kr per lag att delta.  OBS! Betala endast med swish. Vi tar ej kontanter.

Premiären för tävlingen skedde redan 1983 och vissa år har över 60 lag deltagit. Det är bara till att plocka fram spann och spade och börja träna tillsammans med era barn eller med grannarna i närmsta sandlåda.
Eller ännu bättre, på någon av Vellinges fantastiska stränder.

Årets Sandskulpturtävling arrangeras söndagen den 30 juli. Tävlingen pågår mellan klockan 13 och 15.

Regler:

När man bygger får man endast använda spannar, spadar, räfsor, borstar, träskivor m.m. Däremot får skulpturen inte dekoreras med annat än sådant man hittar på stranden, som snäckor, tång, gräs etc.

Strandfynd som skor, flaskor mm får ni inte använda.

Startskottet, då man får börja bygga, är kl. 13.00 prick. Det enda som är tillåtet dessförinnan är att blöta sanden samt att ”muta” in sitt område genom att markera det i sanden.

Juryn konfererar till kl 16.00 då prisutdelningen äger rum. Det finns en vuxenklass (kan även bestå av mixade lag, till exempel familjer), och en barnklass. Båda klasserna har första-, andra- och tredjepris.
Även ett hederspris delas ut.
Juryn kommer att sammanträda mellan klockan 15 och 16 varefter pristagarna kommer att offentliggöras.

Vi håller till på stranden nedanför Falsterbo Strandbad.

Regler

Endast spannar, spadar, räfsor, borstar, träskivor m.m får användas vid byggandet. Skulpturen får inte dekoreras med annat än sådant man hittar på stranden, som snäckor, tång och gräs. Strandfynd som skor, flaskor och dylikt får inte användas.

Startskottet är kl. 13.00. Det enda som är tillåtet dessförinnan är att blöta sanden samt att ”muta” in sitt område genom att markera det i sanden.

Juryn konfererar till kl 16.00 då prisutdelningen äger rum. Det finns en vuxenklass (kan även bestå av mixade lag, till exempel familjer), och en barnklass. Båda klasserna har första-, andra- och tredjepris.
Även ett hederspris delas ut.
Juryn kommer att sammanträda mellan klockan 15.00 och 16.00 varefter pristagarna kommer att offentliggöras.

Vi håller till på stranden nedanför Falsterbo Strandbad.

Konferencier

Björn Malmhagen
Född och uppvuxen på Falsterbonäset med ett stort intresse för natur och kultur. Sedan barnsben involverad i Falsterbo fågelstations verksamhet. Det är 4:e året som Björn är konferencier till en av årets största händelsen på Falsterbohalvön!

Jury

David Carlsson, Creative Art Director
Ida Liedholm, Smyckedesigner
Cecilia Persson, Söderslätts hemslöjdsförening
James Reader, Arkitekt som 2020 vann Malmö stads miljöbyggpris för Gröna Lansen

Senast uppdaterad:
9 maj, 2023