Hoppa till innehåll

Chatta om trygghet den 8 april kl 13:00

Den 8 april klockan 13:00 - 15:00 kan du chatta med Carina Wutzler och Vellinges nya kommunpolis Maria Jerlemar Molin.

Skriv ett meddelande

Chatten är avslutad

svarar på frågor

Meddelanden

Vad händer med tryggheten på Tångvallaskolan? Ska lärarna gå omkring sjuka med störtande näsblod, illröda i ansiktet och andnings svårigheter? Även elever är dåliga. Detta är helt otroligt, att en kommun inte sköter sig!

Skrivet av: Ann Grue,

Det ska finnas en trygg och säker arbetsmiljö på skolorna. Efter att det framkommit synpunkter på inomhusmiljön har mätningar genomförts och åtgärder vidtagits på delar av skolan. Dessa ska utvärderas. Det har dessutom beslutats om provtagningar på hela skolan. Provtagningarna håller på att analyseras och vi hoppas på resultat kommande veckor. Vi har tagit detta på största allvar och arbete pågår. Mvh Carina

Skrivet av: ,

Varför tillåts tunga lastbilar köra upp på Bäckatorget? I direkt anslutning finns lekplats och bänkar. Leveranser till restaurangen sparar några meter jämfört med den otrygghet detta innebär. Det måste finnas många affärsverksamheter i äldre byggnader i Sverige som får gå någon extra meter med varor för att läget inte tillåter leverans till dörren.

Skrivet av: Malinda,

Tanken är inte att det ska köra tunga lastbilar på Bäckatorget. Kan lyftas med verksamheterna runt torget och be dem hantera det annorlunda. Det borde kunna gå att lösas. iaf i de allra flesta fallen. Inte fått detta till mig från annat håll men för det vidare. Mvh Carina

Skrivet av: ,

Hej! Kul initiativ med chatten. :) Jag har en fråga till Maria, har ni inom polisen möjlighet att åka ut till grundskolor och prata om vikten av användning av lampor, reflex och hjälm vid cykling. Det är vid allt för många tillfällen där man är nära olyckan pga att ovan inte används. Jag kommer ihåg när jag gick i skolan på 80-talet så kom polisen ut till oss. Vi fick se en film där en olycka visades och hur illa det kunde gå.

Skrivet av: Jenny,

Absolut kan vi göra det! Jag tycker att det bästa är om jag tillsammans med kommunen gör upp en plan så att alla skolor får samma utbildning. Även bra ur ett långsiktigt och hållbart perspektiv.

Skrivet av: ,

Efter att ha läst om problemen på Vellinge ängars busshållplats så undviker jag den kvällstid, tråkigt eftersom detta innebär att man inte kan resa med kollektivtrafiken. Jag kan inte riktigt förstå varför man ska vara tvungen att passera inomhusvänthallen för att komma ut "på andra sidan"? Jag undrar även vad som görs för att liknande problem inte ska uppstå på Höllvikens nya resecentrum.

Skrivet av: Bussresande,

Byggnaden Resecentrum på Vellinge Ängar är integrerad med bullervallen och har en speciell konstruktion så därav upplägget med genomgång i vänthallen. Tanken är inte att det ska finnas en sådan lösning i Höllviken. Det är mycket tråkigt om du inte vill stiga på eller av bussen kvällstid. Jag vet inte om du själv upplevt att det är otryggt på plats? Vellinge kommun har vidtagit åtgärder för att öka tryggheten. Toaletterna stängs tex från kl 8 på kvällen och öppnar igen tidig morgon. Trygghetsvärdarna rör sig kontinuerligt i området och kommunens trygghets- och säkerhetssamordnare har varit på plats och pratat med ungdomar som rör sig i området. Även polisen gör extra rondering i området. Kameror kommer installeras inom kort. På sikt kommer det byggas bostäder i området och då kommer fler att röra sig här och det kommer i sig att ge en ökad trygghetskänsla. Det är en viktig hållplats och givetvis ska det kännas tryggt att vistas i området alla tider på dygnet. Vi jobbar vidare med frågan har särskilt fokus på området. Mvh Carina

Skrivet av: ,

Jag undrar om ni har en plan för hur ni ska komma åt den ökade andelen med fortkörning och lek-körning av mopeder/fatgliders genom Höllviken. Bor i ett villakvarter där det dagligen kör mopeder i hastigheter om långt över den tillåtna om 30km/h.

Skrivet av: Anna,

Polisen arbetar kontinuerligt med trafikrelaterade problem. Det sker insatser mot motorburen ungdom i form av kontroller av mopeder och A-traktorer. Jag vill även nämna vikten av föräldraansvar och att vi tillsammans kan få bukt med den upplevda problematiken kring motorburen ungdom. Nu under våren kommer det skickas ut information till vårdnadshavare och ungdomar om vilka lagar och regler en har att förhålla sig till samt vad en bör tänka på. / Maria, kommunpolis

Skrivet av: ,

Att gatlamporna byttes ut mot mer energisnåla varianter är naturligtvis positivt i sig, men sedan detta gjordes för ett par år sedan har det blivit avsevärt mycket mörkare på gatorna i välförening 5 i Höllviken. Det är en i hög grad bidragande orsak till en känsla av otrygghet när det på sina ställen är nästintill svart. För mig personligen har det gjort att jag känner en rädsla, för att gå ut efter mörkrets inbrott, som jag aldrig upplevde tidigare då belysningen var fullgod.

Skrivet av: Höllvikenbo,

Låter inte bra att utbytta lampor upplevs negativt och otryggt. Att LED-lampor kan har ett annat sken och kanske även delvis annan ljusstyrka är en sak men att de ger så dåligt sken att det upplevs som mörkt och otryggt låter inte bra. Jag har inte fått detta till mig tidigare men lyfter det med ansvarig tjänsteman och så får man titta på om det är ngt fel i just ditt område. Mvh Carina

Skrivet av: ,

Välkommen att ställa dina frågor

Den 8 april klockan 13:00 - 15:00 kan du chatta direkt med Carina Wutzler och Vellinges nya kommunpolis Maria Jerlemar Molin.

Du kan också skicka in dina frågor till chatten om trygghet redan nu i förhand. Alla frågor kommer besvaras under chatten den 8 april.