Hoppa till innehåll

Chatt med kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M) den 21 februari

Har du någon fråga eller synpunkt du vill framföra till kommunstyrelsens ordförande? Passa på att ställa den direkt till Carina Wutzler (M) här i chatten. Chatten är igång klockan 13-15

Vi ber dig ta del av information och regler gällande chatten.

Du behöver ladda om sidan med jämna mellanrum för att se de svar och nya frågor som kommer in.

Ladda om sidan

Skriv ett meddelande

Chatten är avslutad

svarar på frågor

Meddelanden

Fast då är detta inom en gråzon då eftersom hon står och går utanför affären utan att aktivt tigga med en mugg och låter folk komma till henne för att ge pengar mot diverse hjälp så som "hundvakt" "bärhjälp" osv enligt henne själv

Skrivet av: Stina,

Så kan det vara. Vet inte hur det fungerar på plats men är det uppenbart att om man aktivt ber om pengar krävs tillstånd. Säljer man en tjänst finns ju ett regelverk kring det som måste följas.

Skrivet av: ,

Hej. Hur ser ni på det faktum att tiggaren står kvar utanför ica i Vellinge men anser inte att hon tigger för att hon inte har en mugg längre ?

Skrivet av: Stina,

Lagstiftningen gör skillnad på passiv och aktiv penninginsamling. Passiv penninginsamling är det som omnämns som tiggeri och är när man utan sitter still och tigger. Går man aktivt runt och söker upp folk är det aktiv penninginsamling och det kräver då tillstånd. Detta har jag påtalat för polisen som är den myndighet som ansvarar för att kommunens ordningsstadga följs.

Skrivet av: ,

Skippar man alltså ICA och kör hellre till Willys helt enkelt :-)

Skrivet av: Vellinge,

Upplever att parkeringen där är lika trång isf men det kan man ju såklart ha olika uppfattningar om.

Skrivet av: ,

Tycker ni att det har blivit en bra parkering kring torget i Vellinge? En hel del bilar har fått parkeringskador då platserna är trånga,kön kan vara lång och har sett flera bilar köra om uppe på trottoaren.Trottoaren har blivit dubbelt så bred för att främja uteserveringar... Fast vänta lite... hur många frisörer, guldsmeder,klädaffärer har uteserveringar ?

Skrivet av: Vellinge,

Jag tycker det blivit bra. Det finns dessutom fler parkeringsplatser både söder och norr om centrum. De breda trottoarerna är inte bara tänkta för uteserveringar utan för att butiker ska kunna sätta ut sina varor samtidigt som människor ska kunna gå förbi, stanna upp och titta och prata med varandra på ett tryggt och säkert sätt. Det ska man kunna göra med barnvagn, rullstol, kundvagn eller rullator. Så var det inte tidigare. Jag kör ofta själv i centrum och har faktiskt inte sett de problem du beskriver. Tar man det bara lugnt i trafiken tror jag det fungerar.

Skrivet av: ,

Ja det är den ytan jag menar. Hur får jag reda på vem som har ansvar för den ? Det har jobbats och grävts i flera veckor och någon måste väl vara beställare av detta?

Skrivet av: Östra Grevie,

Skicka din fråga till Vellinge Direkt så kan de kanske hjälpa dig. Kan vara el, bredband eller något annat som åtgärdas eller förbereds.

Skrivet av: ,

Med copy/paste funkar det. Annars får du skriva gamla landsvägen

Skrivet av: Östra Grevie,

Menar du den klippta ytan så vet jag tyvärr inte. Är det något som blivit fel? Vet inte vem som är markägare.

Skrivet av: ,

När är Ängavägen klar? Mvh Steen

Skrivet av: Steen,

Tänker du på den del som ingår i Campusprojektet kommer det arbetet pågå under större delen av 2019. Den delen som är väster om Norrevångsgatan då. Österut och in mot centrum pågår byggnation av en gång- och cykelväg och det arbetet ska vara klart till sommaren. Mycket som händer i detta område just nu. Pågår ju även bostadsbebyggelse här. Stora projekt så lite stökigt men vi får se fram emot slutresultatet. Det kommer bli fint när det väl är färdigt.

Skrivet av: ,

https://www.google.com/maps/@55.472406,13.134743,3a,75y,150.19h,72.13t/data=!3m6!1e1!3m4!1shYVs2UwwxSAivSl0aQ1MkQ!2e0!7i13312!8i6656

Skrivet av: Östra Grevie,

Går tyvärr inte att öppna hos mig. :)

Skrivet av: ,

Vad händer med folkets hus i Vellinge? Ser fortfarande väldigt tråkigt ut.

Skrivet av: Eva,

Jag vet tyvärr inte. Privat fastighetsägare och har ingen mer info dagsläget.

Skrivet av: ,

Vem är det som har planerat renovering av gräsplätten vid norra infarten till Östra Grevie ?

Skrivet av: Östra Grevie,

Ser inte framför mig vilket område/vilken yta du menar?

Skrivet av: ,

Hej, Undrar varför gamla konsthallen i Falsterbo står tom? det är synd med en så fin gammal byggnad med mycket historia

Skrivet av: Konstälskare,

Förmodar du tänker på stationshuset i Falsterbo. Kommunen sålde det 2017. Fastighetsreglering och bygglovsprocess drog tyvärr ut på tiden. De nya ägarna har lämnat in bygglov för att göra förändringar invändigt. Den processen drog tyvärr ut på tiden och därför har byggnaden stått tom. Tror dock att renoveringsarbete pågår nu. Precis som du skriver är det en fin gammal byggnad och därför har det varit en extra utmaning kring vilka åtgärder som är möjliga utifrån konstruktion och kulturmiljön. Jag hade själv kontakt med ägarna i somras och då var ambitionen att kunna öppna vår/sommar 2019. Vet inte om den tidsplanen fortfarande gäller.

Skrivet av: ,

hej, När öppnar toaletten i Skanörs hamn? tycker den stått "färdig" länge utan att öppnas.

Skrivet av: Toatoa,

Jag har undrat detsamma och blivit lovad att den ska vara i funktion 1 april. Tydligen är inte allt klart så slutbesiktning har inte kunnat genomföras.

Skrivet av: ,

Hej, Rondellen i Höllviken ser väldigt tom och tråkig ut.. Inget vatten, inga blommor, ingen fin beslysning! Ska det verkligen vara så?

Skrivet av: M,

Just nu ser den väldigt tom ut. Ljusträdet lös upp fint under december och januari. Vattnet kommer sprudla igen när det närmar sig vår. Det går inte att ha igång under vintermånaderna. Till hösten kommer det planteras lökar/växter som kommer ge mer färg i rondellen över olika årstider. De kommer förhoppningsvis ge lite finare inramning samtidigt som vi klarar trafikverkets säkerhetskrav.

Skrivet av: ,

Varför spottar ni folket som står i bostadskön i ansiktet? Extremt långa köer, bristen på hyresrätter är enorm. Då bestämmer ni er för att skyffla fram "nyanlända" i kön. I vilken mening är det "allas lika värde"? Alla är lika mycket värda, fast vissa mer än andra.

Skrivet av: Lägenhetssökande,

Vet inte vilken bostadskö du tänker på? Idag förmedlas lediga hyresrätter via Boplats Syd och där är ingen förtur till någon särskild grupp vad jag vet. Det finns ett antal sociala lägenheter som ägs av kommunen och som tillfälligtvis erbjuds som boende till personer som anses ha behov enligt socialtjänstlagen. Nyanlända som anvisas till Vellinge enligt bosättningslagen erbjuds tillfälligt boende i etableringsboende. Det är bostäder som anskaffats för att klara bosättningslagen och är tex modulbostäder och stugbyn på Foteviken och är inte del av det andra bostadsbeståndet.

Skrivet av: ,

Hejhej, Jag läste att ni tänkte öppna en demensby i västra ingelstad. Låter så trevligt, vart kan man ställa upp sig i kö för att få en plats där?

Skrivet av: Bengt,

Planen är att en demensby ska startas upp 2020. Planeringsarbetet har påbörjats. Det kommer vara ett vård- och omsorgsboende så det behövs en biståndsbedömning för att man ska bo i byn.

Skrivet av: ,

När får vi besked om broöppningen vid FBOkanalen, inte riktigt klokt att den ska behövas öppnas varje timme?

Skrivet av: Claes,

Kommunen har lämnat in förslag till trafikverket om ändrade öppettider från sommaren 2019. Vi föreslår broöppning varannan timme istället för nuv varje timme. Trafikverket har lämnat förslaget vidare på remiss till olika intressenter men vi hoppas på positivt besked inom en dryg månad.

Skrivet av: ,

Kul att kanalområdet ska rustas upp men vad händer med sjöscouterna?

Skrivet av: S,

Vi får titta på annan placering för Sjöscouterna. Finns olika tänkbara alternativ i kanalområdet som får diskuteras i dialog med Sjöscouterna.

Skrivet av: ,

Hej, Hur går det med Stens brygga? hela familjen älskade att vara där i somras och långt in i höstas. Kommer ni bygga klart en ny till sommaren?

Skrivet av: lina,

Målsättningen är att den ska renoveras så att den ska kunna användas igen till sommaren. Populär plats och användes flitigt. Kommunen tittat just nu över konstruktionen och ser över om det behövs göras justeringar utifrån det som hände i samband med ovädret 2 jan i år. Prioriterad fråga.

Skrivet av: ,

Ang skötsel av grönområde i Skanör. Det gäller Björkhagen området i väster och Skanörs södra park

Skrivet av: Maggan,

Ska skicka synpunkt och frågan vidare till ansvarig tjänsteman. Tack för förtydligande.

Skrivet av: ,

Hej, kommer restaurangen på Strandbaden att vara stängd föralltid?

Skrivet av: Rita,

Nej det ska den inte vara. Avtalet med förra aktören löpte ut nu vid årsskiftet och under sommaren och hösten 2018 har det pågått en process med att hitta en nya aktör. Diskussioner pågår och förhoppningsvis kommer ny aktör snart bli klart och då kan förhoppningsvis verksamhet starta upp längre fram i vår. Under denna veckan, sportlovsveckan, har ett tillfälligt café varit öppet så att besökare kunnat fika.

Skrivet av: ,

Varför är kommunen så dålig på att sköta grönområden. I Skanör görs inget mer än att man röjer sly. Döda träd finns och på många träd är flera grenar döda

Skrivet av: Maggan,

Tänker du på något särskilt område? Känner att vi överlag sköter grönområden men som sagt återkom gärna med specifikt område så får vi titta på om det är kommunens eller annans mark och om det är något som är missat.

Skrivet av: ,

Hej, vad händer med den trasiga bron i Skanör som har varit avstängd sedan i somras?

Skrivet av: Pia,

Förmodar du tänker på gångbron på Bakdjupsstigen. Eftersom den ligger i naturreservat behövs tillstånd från länsstyrelsen för att kommunen ska få genomföra de åtgärder som krävs. Tyvärr har myndigheten långa handläggningstider men kommunen jagar på för att ärendet ska behandlas så att den blir användbar igen så fort som möjligt.

Skrivet av: ,