Grundskolechef

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsbeskrivning

Är du en ambitiös visionär som älskar utbildning och har förmågan att leda andra ledare på ett motiverande och prestigelöst sätt? Vill du vara med och utveckla våra utbildningar ur ett tydligt elevperspektiv? Vill du tillsammans med oss skapa de bästa förutsättningarna för barn och elever att möta den snabba omvärldsförändring som vi står inför? Då tänker vi att du borde söka dig till oss i Vellinge kommun, i rollen som grundskolechef.

Som Sveriges bästa skolkommun de senaste fem åren har vi hög måluppfyllelse och arbetar samtidigt med att framtidssäkra våra utbildningar, något som du i rollen som grundskolechef kommer att ha en viktig del i. Som grundskolechef i Vellinge kommun arbetar du nära verksamheten för att systematiskt öka kvaliteten i utbildningsorganisationen. Du kommer att ha en betydelsefull roll i arbetet med att framtidssäkra våra utbildningar. Du ingår i ett ledningsteam med hög kompetens, höga ambitioner och ett prestigelöst sätt att se på det gemensamma uppdraget.

Som operativ chef för åtta kommunala rektorer ansvarar du för allt från rektorsmöte till uppstart av nya verksamheter i samråd med utbildningschefen. Du ansvarar också för samverkan med rektorer i fristående verksamheter.

I rollen som grundskolechef ingår att - organisera och leda samarbetet med och mellan chefer - utifrån din kompetens bidra till helheten - vara operativ chef för rektorer, sköta rekrytering och avveckling - följa upp de enskilda skolornas arbete och utveckling samt hjälpa skolorna att genomföra sitt/sina uppdrag - implementera riktlinjer, policys och handlingsplaner - ansvara för att nationella och lokala styrdokument efterlevs

Genom regelbundna verksamhetsbesök håller du dig uppdaterad kring skolornas behov, framgångar och utmaningar. Du samarbetar med övriga ledare som tillsammans med dig ingår i ledningsgruppen.

Kvalifikationer

I rollen som grundskolechef är det viktigt att du känner dig bekväm i en ledarroll där du skapar förutsättningar för, stödjer och leder andra ofta erfarna chefer. Du arbetar aktivt för att stärka samverkan mellan rektorer och skolor. Ditt ledarskap präglas av delaktighet och inflytande men också beslutsamhet när så krävs. Du är tydlig i din kommunikation och uttrycker dig strukturerat och obehindrat i såväl tal som i skrift. Du har en god förmåga att samarbeta och förvalta förtroendefulla relationer. Du finner det givande att arbeta med högt satta mål i en utmanande bransch, och med höga krav från kunderna.

Du har rektorserfarenhet och gärna också erfarenhet från förvaltning/nämnd. Tjänsten kräver flerårig erfarenhet av att leda andra ledare framgångsrikt. Du är beredd på att uppdraget innebär allt från att flytta möbler till att träffa utbildningsministern. Mycket god kännedom om de lagar och föreskrifter som styr skolan och förskolan är nödvändigt för framgång i befattningen.

I Vellinge kommun arbetar vi efter våra värdeord: glädje, mod, trovärdighet och omtanke. Som chef i utbildningsorganisationen blir du en viktig kulturbärare som: - skapar arbetsglädje genom att stimulera rektorers ledarskap och synliggöra deras framgång. - är tydlig, och vågar normera på ett ödmjukt vis. - har modet som krävs för att leda en skola i toppklass och strategisk kompetens att leda verksamheterna mot det som kommer att efterfrågas och krävas i framtiden, det vi kallar framtidssäkring. - skapar trovärdighet och förståelse genom helhetsperspektiv, delaktighet och inflytande i dialog och samverkan med förtroendevalda, fackliga representanter och medarbetare.

Det växande Vellinge innebär en stor utmaning för skolans kompetens- och lokalförsörjning. Eftersom vi samtidigt står inför ett omfattande arbete med att framtidssäkra våra utbildningar måste du kunna driva din egen lärprocess, lära om och lära nytt, samt att arbeta kreativt. Lika viktigt är att du är angelägen om att stimulera och uppmuntra samma förmågor hos dina medarbetare.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-07-28
Referensnummer: C29923

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Fredrik Wegbratt, Utbildningschef
Telefon: 040-42 53 06

Charlotte Sjödahl, bitr. utbildningschef
Telefon: 040-425243