Socialsekreterare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare på Barn och Familj Myndighet utreder du ansökningar och anmälningar gällande barn och unga 0-18 år. Du ger förslag till beslut och fattar beslut om insats enligt delegationsordning och gällande lagstiftning. Insatsen följs upp och utvärderas. Barnet görs delaktigt i utredning, beslut och insats. Du arbetar för att frigöra resurser hos familjen och har respekt och tillit till familjens egna lösningar. Familjens sociala nätverk engageras för få ett långsiktigt skydd för barnet. Arbetet förutsätter ett positivt förhållningssätt till och ett gott bemötande av både klienter och kollegor samt en god förmåga att samarbeta och samverka såväl internt som externt. Du drivs av en vilja att utveckla både ditt eget arbete och att bidra till att utveckla verksamheten.

Kvalifikationer

Du är socionom och har erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och unga. Du handlägger på ett ändamålsenligt, rättssäkert och effektivt sätt. Du har goda kunskaper i gällande lagstiftning och erfarenhet av att arbeta enligt BBIC. Tjänsten kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

B-körkort krävs för tjänsten

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-24
Referensnummer: A899796

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Kontaktpersoner

Eva Lundahl, Verksamhetschef
Mobiltelefon: 0709-915269
Telefon: 040-42 42 69

Josef Luburic, 1:e Socialsekreterare Barn och Familj, myndighet
Mobiltelefon: 070-9915213