Södervångskolan söker Ma/No lärare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsbeskrivning

Inför höstterminen 2019 söker Södervångskolan en legitimerad lärare i Ma/no, Vi erbjuder dig ett arbete i Sveriges bästa skolkommun i en av Sveriges bästa skolor, Södervångskolan.

Tjänsten är på 75-100 %. Du kommer tillhöra arbetslag 7-9, och kollegialt utbyte och nära samarbete med fyra andra Ma/No lärare. Vi lägger stor vikt vid ett relationellt förhållningssätt så vi vill att du ser det som en självklarhet att ha en nära relation till dina elever, att se dem och finnas där för dem när de behöver dig.

Förutom undervisning och andra förekommande lärararbetsuppgifter så ingår även mentorskap, nästa läsår i åk 7.

Vi har en tydlig förväntan på dig att du har ett formativt förhållningssätt och ett lågaffektivt bemötande. Du är bekväm med digitala lärverktyg och använder dem aktivt i din undervisning. Det du eventuellt inte redan kan har du en vilja att lära. Vi vill att du är en engagerad pedagog som sätter elevens lärande och välmående i fokus. Du samarbetar väl med alla yrkeskategorier som finns på en skola.

Kvalifikationer

Lärarutbildning, lärarlegitimation.

Handledarutbildning Lärarlyft (Skolverkets moduler)

Relationsorientering

Undervisningserfarenhet Digitala läromedel/metoder Kollegialt lärande

Helhetssyn, Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Strukturerad, Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Kommunikativ (muntlig), Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel, Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Initiativtagande, Tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt. Sätter igång aktiviteter mot ett önskat resultat. Argumenterar för och förklarar varför aktiviteterna ska genomföras.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: 2019-08-12
Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-19
Referensnummer: C29024

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Ellinor Christensson, Administrativ chef
Telefon: 040-425011

Mathias Karlmander, Biträdande Rektor