Hoppa till innehåll

Sommarvikarie till Vellinge Kommuns Boendestöd

Arbetsplats

Omsorgsavdelningen

Arbetsbeskrivning

Boendestöd är en psykosocial insats som riktar sig till personer i ordinärt boende som på grund av en psykisk sjukdom och/eller missbruk behöver stöd i sitt dagliga liv. Boendestöd är hjälp och stöd åt den enskilde att klara av sitt liv och röja undan de hinder som gör att hon eller han inte själv klarar av att utföra saker som för andra är självklart. Syftet med boendestöd är att personer med psykiska funktionsnedsättningar/missbruk skall kunna behålla sitt boende och vid behov få stöd att bryta isolering, få struktur i vardagen och öka den enskildes självständighet och livskvalitet. Det skall vara en hjälp till den enskilde att klara vardagen. Som boendestödjare arbetar du med att engagera och motivera den enskilde till att medverka, exempelvis genom att tillsammans med den enskilde planera och genomföra vardagssysslor. Vidare hjälper du den enskilde att få kontakt med andra servicegivare, vid behov följer personen till aktiviteter. Du får utmanande och stimulerande arbetsuppgifter i samarbete med kompetenta och trevliga arbetskamrater.

Kvalifikationer

Du har relevant utbildning och erfarenhet av personer med psykisk funktionsnedsättning. Det är önskvärt att du har utbildning i och erfarenhet av motiverande samtal (MI), ESL (Ett Självständigt Liv) och återfallsprevention.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-07-01
Sommarvikariatet gäller för tiden v.27-v.33
Anställningens längd: 11 dagar - 3 månader

Ansökan

Ansök senast: 2019-05-03
Referensnummer: A869087

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Boendestödet i Vellinge söker en engagerad och motiverad sommarkollega som är intresserad av att jobba med människor med olika livsbakgrunder och förhållanden. Boendestöd erbjuds månd-fred.

Kontaktpersoner

Vivi Andersson, Enhetschef
Mobiltelefon: 0709915696
Telefon: 040-425696