Hoppa till innehåll

Biträdande rektor för förskolan - Södervångs förskola

Arbetsplats

Södervångs rektorsområde

Arbetsbeskrivning

I ditt uppdrag har du ansvar för ekonomi, personal och verksamhet i förskolan. Du har även delegerat arbetsmiljöansvar. Du bedriver ett systematiskt kvalitetsarbete baserat på forskning och vetenskapliga grunder och arbetar utefter gällande lagar och förordningar som styr förskolan. På Södervångskolan finns en inre ledningsgrupp som består av dig, en rektor, administrativ chef och två bitr. rektorer. Det finns också en yttre ledningsgrupp med representanter för alla arbetslag. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ett led i detta är att vi arbetar för att utveckla en teamkultur i vår verksamhet. Som medarbetare i Sveriges bästa skolkommun de senaste fem åren är du ambassadör och verkar för att Vellinges grundskolor i allmänhet och Södervångskolan i synnerhet är attraktiva för barn/elever, föräldrar och personal samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet. Tjänsten är på 75 %.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta i förskolans värld samt erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag. Det är meriterande om du är vidareutbildad inom specialpedagogik och har tidigare arbetslivserfarenhet ifrån specialpedagogiskt arbete. Genomförd eller pågående rektorsutbildning ses som meriterande. Du är en tydlig ledare som har förmåga att entusiasmera, förankra och leda verksamhetsutveckling. I utvecklingsarbetet har du en god förmåga att tillvarata medarbetares kompetens och engagemang. Du är strategisk, van vid att fatta beslut och tar ett tydligt arbetsgivaransvar. Vi söker dig som har intresse för barns olika förutsättningar, arbetar lösningsfokuserat för att tillgodose barnens individuella behov och skapar goda relationer med hemmet. För att fungera i uppdraget som rektor krävs även att du har en god ekonomisk medvetenhet och att du är strukturerad, flexibel och har god förmåga att samarbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2019-08-05
Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-05-22
Referensnummer: C27810

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Monica Ekholm, Biträdande rektor
Telefon: 040-425690

Lena Edén, Rektor
Telefon: 040-425058

Ellinor Christensson, Administrativ chef
Telefon: 040-425011