Hoppa till innehåll

Verksamhetschef för elevhälsan och studie- och yrkesvägledningen

Arbetsplats

Vellinge kommun

Arbetsbeskrivning

Vill du anta utmaningen att arbeta i Sveriges bästa skolkommun? Vellinge kommun söker verksamhetschef för elevhälsan och studie-och yrkesvägledningen. Elevhälsan/studie-och yrkesvägledningen i Vellinge kommun är centralt organiserad och består av psykologer, kuratorer, skolsköterskor, specialpedagoger och studie-och yrkesvägledare- totalt ca 35 personer. Dessa funktioner bildar den centrala elevhälsan vars syfte är att stödja, komplettera och förstärka kärnverksamheterna. Uppdraget är att utifrån verksamheternas behov fortlöpande erbjuda handledning, kompetensutveckling och metodutveckling inom ett flertal områden. Den centrala elevhälsan/studie-och yrkesvägledningen ska utgöra ett högkvalificerat stöd till chefer, lokalt elevhälsoteam och övrig personal inom utbildningsnämndens verksamhet i deras arbete med barn/elever men också i vissa fall ett direkt arbete med barnen/eleverna. Som chef för elevhälsan/studie-och yrkesvägledningen leder du och följer upp dess arbete. Uppdraget kräver samverkan med många aktörer, såväl interna som externa. I uppdraget förväntas du ständigt utveckla och systematiskt följa upp den centrala elevhälsan/studie-och yrkesvägledningens arbete för att möta behoven och kunna stödja och utmana de lokala elevhälsoteamen på skolenheterna. Du kommer också att ansvara för utbildningsinsatser riktade mot Vellinge kommuns föräldrar i form av föräldraföreläsningar och föräldrautbildningar (COPE). I uppdraget ingår du också i Vellinge kommuns krisstödsorganisation och du deltar i den kommunövergripande samverkan som finns på området. Du ansvarar för de samverkansavtal som kommunen har med Region Skåne, sammanställer brister i samverkan och för dialog med berörda chefer om hur arbetet kan utvecklas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsexamen. Givetvis är du väl förtrogen med våra styrdokument. Du har också tidigare erfarenhet av att arbeta med elevhälsoarbete, utvecklingsfrågor av olika slag samt samverkan med interna och externa aktörer. För oss är det viktigt att du vill vara en central nyckelspelare för att driva utvecklingen mot en skola där alla lyckas och där drömmar föds och förverkligas. I ditt ledarskap är du engagerad, professionell, transparent och modig. Tillsammans med dina medarbetare tar du ansvar för att alla barn och elever lyckas. Du har en effektiv slutledningsförmåga, är beslutsam och arbetar resultatinriktat både gällande verksamhetens mål och ekonomi.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-15
Referensnummer: A836412

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Charlotte Sjödahl, bitr. utbildningschef
Telefon: 040-425243

Anette Edström, utbildningsspecialist
Mobiltelefon: 070-9672906

Facklig representant

Ann-Charlotte Jardby, facklig företrädare
Telefon: 040-425231