Hoppa till innehåll

Skolkurator

Arbetsplats

Elevhälsan

Arbetsbeskrivning

Skolkurativa arbetsuppgifter med placering i Vellinge kommuns centrala elevhälsa och med uppdrag inom grundskolans lokala elevhälsa. Du behöver ha erfarenhet och kunskap i metoder att arbeta förebyggande och hälsofrämjande med elever samt erfarenhet/intresse att arbeta nära föräldrar. Förmåga och intresse att bygga bra och bärande relationer med elever, pedagoger, skolledning och övrig elevhälsopersonal i syfte att skapa bästa möjliga samarbetsformer med elevens behov i fokus. Vara delaktig och drivande i skolans och elevhälsans drogpreventiva arbete. Du behöver också bidra till att skapa förutsättningar så att eleverna känner lust och motivation i skolarbetet samt känner trygghet i sin skolsituation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, önskvärt med påbyggnadsutbildning med inriktning skola. Du har intresse och erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Du bör ha erfarenhet av socialt arbete i skolan. Du har förmåga att arbeta självständigt, i team samt konsultativt gentemot skolpersonal. Du har också erfarenhet av och förmåga att samarbeta/samverka med olika yrkeskompetenser och myndigheter. Du har god kännedom om hur den nya skollagen reglerar elevhälsan och arbetsgången kring elever i behov av särskilt stöd. Du är lyhörd, har lätt för att samarbeta samt är utåtriktad och nyfiken. Du har lätt för att bygga relationer till elever, skolpersonal och föräldrar. Du arbetar proaktivt och långsiktigt. Du drivs av en vilja att bidra till att varje barn ser sig själv som en tillgång, som vet vilka styrkor han eller hon har för att kunna bidra till en bättre värld. Ditt fokus ligger på att arbeta för att barn och elever möter en oviss framtid som välmående, trygga, aktiva och medvetna samhällsmedborgare. Stor vikt kommer att läggas kring personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-07
Referensnummer: C28208

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Anette Edström, Verksamhetschef Elevhälsan
Mobiltelefon: 070-9672906

Facklig representant

Ann-Charlotte Jardby, Psykologförbundet
Telefon: 040-425231