1:e socialsekreterare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsbeskrivning

Som 1:e socialsekreterare vägleder du medarbetarna i handläggning av ärenden. Du är ett stöd för dem och förmedlar ett tryggt och respektfullt bemötande och du finns tillgänglig när det behövs. En viktig uppgift är att introducera och stödja nya medarbetare i socialt arbete så att de ges möjlighet att växa och känna sig trygga i rollen. Det är även viktigt att du tillvaratar kompetensen hos mer erfarna medarbetare. Du har en viktig kontrollfunktion där du ansvarar för att ärenden handläggs korrekt, det vill säga enligt gällande lagar och föreskrifter samt enligt mål och riktlinjer som är beslutade av nämnden. Du uppdaterar medarbetare om nyheter inom verksamhetsområdet, till exempel inom lagstiftning och forskning, vilket förutsätter att du själv är aktiv i att skaffa information och du säkerställer följsamhet gentemot BBIC. När nya metoder ska implementeras har du en viktig roll i detta där du verkar för ett tillitsfullt samarbete och goda relationer såväl internt som externt. Samtliga medarbetarare har externhandledning samt handledning i metoden "Signs of Safety. Din vägledning/handledning ska därför framförallt inriktas på handläggning av ärenden. Som 1:e socialsekreterare erbjuds du extern handledning tillsammans med andra ledare inom IFO.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj. Erfarenhet av barnutredningar såväl som av familjehemsvård är ett krav. Du ska även ha erfarenhet av att arbete i enlighet med BBIC. Du ska vara väl förtrogen med lagstiftning och regelverk inom socialtjänsten och ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet. Värdegrunden mod, trovärdighet, omtanke och glädje är en grund, men även ansvarsförmåga, etik och ärlighet förutsätts känneteckna dig samt förmågan att bidra till ett gott arbetsklimat och få medarbetare att känna glädje och utvecklas i arbetet.

Utbildningskrav: Socionomexamen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-11-04
Snarast, enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-24
Referensnummer: A899728

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Eva Lundahl, Verksamhetschef
Mobiltelefon: 0709-915269
Telefon: 040-42 42 69

Josef Luburic, 1:e Socialsekreterare Barn och Familj, myndighet
Mobiltelefon: 070-9915213