Praktiskt arbetande handledare med ett coachande förhållningssätt

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsbeskrivning

Arbete- och etableringscoachen med inriktning arbetsmarknadsinsatser ska arbeta med handledning av klienter som befinner sig utanför den reguljära arbetsmarknaden. I tjänsten ingår praktisk handledning på arbetsstationer på kommunens Arbetscentrum där det finns snickeri, måleri, syateljé och serviceteam som utför arbeten till kommunens olika verksamheter. Arbetsuppgifterna på stationerna styrs av beställningar från kommunala verksamheter samt kunskapen som finns bland deltagare. Målgruppen är personer som står långt ifrån den reguljära arbetsmarknaden, så som nyanlända och personer anställda genom någon av arbetsförmedlingens arbetsmarknadsinsatser. Arbetet kommer att innebära handledning vidare mot den reguljära arbetsmarknaden, motiverande samtal och individuellt anpassad coachning utifrån klientens behov. Vi förväntar oss att du arbetar med hög grad av självständighet och har en god samarbetsförmåga. Du ska trivas med att ta en ledande roll och att ge praktiska instruktioner på arbetsstationerna. Du ska också själv vara beredd att ta på dig arbetskläder och arbeta tillsammans med deltagarna som en operativ handledare och förebild. Arbetet innefattar mycket samverkan med både kollegor samt interna och externa parter för att så många klienter så möjligt ska bli självständiga och självförsörjande. Du erbjuds ett arbete i en utvecklingsinriktad organisation med ambitiösa, engagerade och målmedvetna kollegor. Vi ser kompetensutveckling som en naturlig del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig utbildning eller arbetslivserfarenhet, gärna med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har ett stort intresse för att arbeta med människor och en tilltro till individens egen förmåga att utveckla sina personliga resurser för att nå sina mål och leva ett självständigt liv. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har en stor social kapacitet. Vi ser gärna att du är en person som vill arbeta lika mycket praktiskt på arbetsstationerna som med samtal och handledning inne på ett mötesrum. Vi ser det som meriterande att du har någon form av praktisk utbildning inom skrädderi, måleri eller snickeri. Vi ser gärna att du är en kreativ, skapande person med vilja till utveckling, förändring och samarbete med kollegor. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Meriterande för tjänsten; coachningsutbildning och utbildning i MI, praktiska utbildningar inom något av arbetsstationernas område, språkkunskaper i någon av språken arabiska, persiska, tigrinja och engelska.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tjänsten kommer att tillsättas snarast enligt överenskommelse och intervjuer sker löpande från och med tjänstens utlysningsdatum.
Slutdatum: 2020-12-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-14
Referensnummer: A893431

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Nancy Diaz-Afzali , Verksamhetschef
Telefon: 040 635 42 21

Anders Hörlin , Arbete och Etableringscoach
Telefon: 040425159