Biståndshandläggare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsbeskrivning

Vellinge kommun söker en biståndshandläggare som kommer att ingå i ett planeringsteam kring vårdplaneringar från sjukhus. Planeringsteamet består av ytterligare en biståndshandläggare i nära samarbete med sjuksköterska och arbetsterapeut. Arbetsuppgifterna kommer att bestå av att planera för att brukarna ska kunna lämna sjukhuset med kommunala insatser när de är utskrivningsklara. Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv kring den enskilde och med dennes behov i centrum, vilket ofta sker i samarbete med anhöriga, vårdgivare, hälso- och sjukvård, andra myndigheter och samarbetsparter. Du kommer även att ansvara för handläggning av ansökningar om Färdtjänst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, examen från sociala omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper om rådande lagstiftning och rättspraxis inom området samt erfarenhet av myndighetsutövning inom SoL. Det är önskvärt om du har erfarenhet av IBIC. Goda IT-kunskaper är önskvärt. Du kommer att arbeta i verksamhetssystemen Procapita och Lifecare. Yrket som biståndshandläggare innebär möten med olika människor och därför ställs det krav på en social förmåga, att vara lyhörd och intresserad av att skapa bra möten. Du gillar att möta människor, har en positiv grundsyn och en god samarbetsförmåga med en egen drivkraft. För att lyckas med det behövs förmåga att skapa tydlighet och förtroende. I mötet med brukarna och deras närstående är ett värdigt bemötande och ett varmt intresse för arbete med människor mycket viktigt. Arbetet ställer vidare krav på självständighet, flexibilitet och ansvarskännande och god förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendefullt sätt, såväl i tal som i skrift. Förutom den formella kompetensen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-12-16
Slutdatum: 2020-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2019-10-01
Referensnummer: A901207

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Pernilla Lindeberg, Enhetschef
Telefon: 040-6354328