Tångvallaskolan söker Köksmästare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsbeskrivning

Tångvallaskolan söker köksmästare, till en nyinrättad roll i vårt kök, som brinner för att laga god, näringsrik, hållbar mat från grunden och är med och driver framtidens skolmat. Du förväntas ha kreativa idéer och kraft att driva skolmatsutvecklingen med färska, säsongsanpassade råvaror och hög ekologisk andel.

Du ska kunna leda och inspirera dina kollegor i köket och ansvarar för menyutveckling, kalkylering av råvarukostnader, budget/inköp, planering, livsmedelshygien, egenkontroll och näringsbedömning. För att optimera dagen från frukost till mellanmål har du en plan för rätt bemanning som grundplanering för kökets drift. Det är av vikt att du har kunskap i specialkost.

Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med dina kollegor i köket och även med barn, pedagoger och föräldrar på skolan. Det är naturligt för dig att ge god service och sätta matgästen i centrum som den inspiratör du är. Tillsammans med administrativ chef, som du rapporterar till, skapar du en verksamhetsplan som har en tydlig närvaro ute bland eleverna och i samarbete med pedagoger.

Du kommer även att ingå i kommunens nätverk med andra köksmästare där ni gemensamt driver frågor för att bl.a utveckla klimatsmarta måltider.

För att fungera i organisationen i stort tror vi att du vågar tänka nytt och vara i framkant men samtidigt alltid väger in att det viktigaste av allt är barn med mätta magar som orkar prestera i skolan.

På Tångvalla erbjuder vi dig en arbetsplats där kollektivet har nära till skratt och höga ambitioner. Vi arbetar för att skapa mervärde för eleverna och ser köket som en viktig faktor längs vägen då maten spelar stor roll för barnens ork där vi vill utveckla och vara del av samhällsutvecklingen och arbeta för matglädje.

Sedan 1996 har Tångvallaskolan haft en Idrott & Hälsa profil som genomsyrat verksamheten genom åren.

Vi kommer plocka in till intervjuer löpande under denna rekryteringsprocess och istället för att lägga vikt vid ett klassiskt personligt brev önskar vi att du motiverar med max 500 ord varför du är rätt person till tjänsten.

Kvalifikationer

Minst 2-årig utbildning

Hantering av specialkost

Arbetat som köksmästare tidigare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Flexibel, Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Helhetssyn, Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Kommunikativ (muntlig), Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Självgående, Kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning. Identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets riktning. Styr självständigt sitt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Fattar nödvändiga beslut inom sitt ansvarsområde.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-19
eller enligt överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-18
Referensnummer: C28770

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Josefin Danielsson, Administrativ chef
Telefon: 040-425571

Sara Thenfors Linderoth, Rektor
Telefon: 040-425572