Trygghetsvärd - vikariat

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla uppdraget som trygghetsvärd i Vellinge kommun. Trygghetsvärdarna arbetar på uppdrag av kommunens trygghets- och säkerhetsutvecklare som förlägger trygghetsvärdens arbete till strategiskt utvalda platser eller områden inom kommunen. Det kan handla om bostadsområden som drabbats av inbrott, parkeringsplatser där bilarna utsatts för skadegörelse eller offentliga rummet där otryggheten upplevs hög. Trygghetsvärdens uppgift är att närvara i området och samtala med de människor som vistas där. Till uppdraget ingår tillexempel även att kontrollera kommunala verksamheter för att tillse att dessa är låsta och stängda efter verksamhetstid.

Arbetstiderna är förlagda till kvällar och nätter alla dagar om året. Trygghetsvärdarna förflyttar sig inom kommunen i en tydligt uppmärkt bil. Arbetssättet gör det möjligt att vid behov snabbt tillkalla relevant hjälp i form av polis, väktare, räddningstjänst, ambulans eller kommunala jourer. Arbetstiderna kan komma att justeras efterhand som arbetssättet utvärderas samt beroende av rådande behovet i kommunen.

Arbetet går ut på att genom relationsbyggande nätverk förekomma problemen innan de uppstår och därigenom öka tryggheten i kommunen. En god social förmåga och att kunna möta människor är avgörande för att lyckas i rollen. Arbetet som trygghetsvärd skiljer sig från de traditionella bevakningstjänsterna, vilket ger många fördelar när det kommer till att arbeta proaktivt och uppsökande.

I egenskap av trygghetsvärd har du inga polisiära befogenheter och du är heller inte någon ordningsvakt eller väktare.

I ditt motivationsbrev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Beskriv särskilt i din ansökan varför du söker tjänsten och på vilket vis du anser dig passa för rollen som trygghetsvärd i Vellinge kommun. Ansökningar som inte uppfyller dessa kriterier kommer inte att beaktas.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant arbetslivserfarenhet. Du bör vara väl insatt i hur det svenska samhället fungerar. Vidare har du en god inblick i kulturer och kunskap om olika strukturer i samhället. Du är en trygg och mogen person som ger ett förtroendeingivande intryck samtidigt som du är tydlig och duktig på att sätta gränser. Din fysiska status ska medge regelbunden träning som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav: • Minst fullständig gymnasieexamen • B-körkort • Behärskar svenska i tal och skrift • Goda simkunskaper • Svenskt medborgarskap är ett villkor eftersom anställningen är säkerhetsklassad

Meriterande:

• Arbetslivserfarenhet från socialt arbete, fältgrupp, räddningstjänsten, sjukvården, bevakningsbranschen eller motsvarande • Utbildning i hjärtlungräddning • Erfarenhet av att använda informations- och rapporteringssystem. • God körvana • Behärskar flera språk

Svenskt medborgarskap är ett villkor eftersom anställningen är säkerhetsklassad. Ett krav är godkänt resultat efter säkerhetsprövningen och registerkontroll som kommer genomföras enligt säkerhetsskyddslagen.

Urval och tillsättningar kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-11-01
Slutdatum: 2020-10-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-15
Referensnummer: A897950

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Kim Borg, Samordnare
Telefon: 040-635 42 99

Jesper Behm Fransson, Trygghets-/Säkerhetsutvecklare
Telefon: 040-42 54 15