Överförmyndarhandläggare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsbeskrivning

Uppdraget att vara överförmyndarhandläggare innebär såväl handläggning av ärenden som visst beslutsfattande på delegation från överförmyndaren. Arbetsuppgifterna omfattar att under överförmyndaren utöva tillsyn över förmyndare, gode män och förvaltare avseende de östra kommundelarna dvs Vellinge och Månstorp. I uppgifterna ingår att ganska årsredovisningar och slutredovisningar men även att stödja förmyndare, gode män och förvaltare med rådgivning. Beslutsfattandet omfattar bland annat att lämna samtycke till försäljningar av fastigheter och bostadsrätter. Vidare ingår i uppgifterna registrering av handlingar och att ställa samman statistik till länsstyrelsen. Slutligen ingår att i viss utsträckning kunna informera om överförmyndarens verksamhet. Överförmyndaren, överförmyndarens ersättare och överförmyndarhandläggaren skall ha beredskap att ersätta varandra vid förhinder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning t ex jur.kand, socionomexamen eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet från tidigare anställning från överförmyndarverksamhet eller annan myndighetsutövning är också av intresse. Du har lätt för att samarbeta och har ett strukturerat arbetssätt. Du är van vid att hantera många kontakter, är kommunikativ och kan hantera krävande personer. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-06-30
Eller efter överenskommelse. Rekrytering kan komma att ske under annonseringsperioden.

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-25
Referensnummer: A884220

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Roger Eriksson, Individ och familjeomsorgschef
Telefon: 040-42 52 52

Anne Marbrandt, Överförmyndare
Mobiltelefon: 0734-274050