Hoppa till innehåll

Bibliotekarie med samordnaransvar

Arbetsplats

Vellinge kommun

Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår att ha ett övergripande samordningsansvar för V. Ingelstad bibliotek samt att arbeta med verksamhet riktad till vuxna. Vi söker dig som ser det lilla bibliotekets potential och som har ett intresse för utveckling och viljan att driva biblioteket framåt. Du erbjuds stor frihet att förverkliga idéer och projekt. Du kommer att ha en samordnande roll för bibliotekets programverksamhet, både egna evenemang och tillsammans med andra aktörer. Du deltar i bibliotekets program som exempelvis bokprat, presentationer och kurser som riktar sig till besökarna. Du bör ha god kännedom och intresse för IT-relaterade frågor. I samordningsansvaret ingår att ha överblick över, planera och följa upp bibliotekets verksamhet samt uppgifter som schemaläggning och ekonomi. Du kommer även att ingå i Kulturenhetens ledningsgrupp där du bedriver utvecklingsarbete för kommunens biblioteksverksamhet i stort. 25 % av tjänsten är förlagd till Höllvikens bibliotek och där ingår tjänstgöring i informationsdisk, samt samordningsansvar för Kultur i vården övergripande i Vellinge kommun. Som samordnare för Kultur i vården har du hand om olika projekt som syftar till att ge personer i vård- och omsorg tillgång till kulturupplevelser. Du samarbetar med personalen på kommunens alla vård- och omsorgsboenden.

Kvalifikationer

Utbildad bibliotekarie med examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Vi söker dig som är engagerad, serviceinriktad, handlingskraftig, idérik och har ett stort intresse för att utveckla biblioteksverksamhet. Egenskaper som vi gärna ser är att du är lyhörd, ansvarsfull, tar egna initiativ, kan arbeta självständigt och fatta egna beslut. Samtidigt är det viktigt att du fungerar bra i gruppen och ser dina kollegor som en tillgång i arbetet. Då du även kommer att ha en samordnande funktion för både Västra Ingelstads bibliotek som helhet och för Kultur i vården, värdesätter vi att du har en god kommunikationsförmåga, är en god organisatör med förmåga att reflektera och följa upp verksamhet samt har ett intresse för att bedriva utvecklingsarbete. Det är viktigt att du känner glädje i ditt arbete och att du har förmågan att sprida denna till din omgivning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-06-01
eller enligt överenskommelse. Viss helg- och kvällstjänstgöring förekommer.

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-04
Referensnummer: A850484

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Kristina Papai, Verksamhetschef Kultur
Telefon: 040-42 50 64

Lars Reisdal, Bibliotekarie med samordnaransvar
Telefon: 040-425920